Otroci iz VIZ VRTEC ORMOŽ ( Ormož, Velika Nedelja) so včeraj doživeli »kolesarčke«. Gre za vzgojno preventivni program v cestnem prometu za najmlajše. Namen programa je, da otroke preko igre in na neprisiljen način poučijo kako se vesti v prometnem okolju, tako da bodo postali bolj previdni in vestni udeleženci v prometu. Postavljeni so v vlogo voznika in doživljajo dogodke kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Prav tako so otroci postavljeni v vlogo pešca, ki mora pravilno prečkati prometno cestišče na poligonu.
Programa se udeležijo skupine otrok, ki se v jeseni odpravljajo v šolo. Po navadi »kolesarčke« pripravijo v Mestni grabi, letos, pa so, zaradi dežja, poligon postavili v telovadnici OŠ »Stanka Vraza«, k sodelovanju pa povabili tudi mlajše učence omenjene šole.
Malčki so se s štirikolesniki popeljali po prometno urejenem poligonu in tako spoznali osnovne cestno prometne predpise, naučili pa so se tudi pravilno prečkati cestišče, spoznali semafor in izvedeli kako pomembna je čelada.

Foto: Valerija Novak