ROKOMET, 1. SRL, 1. B liga:
Jeruzalem za gol prekratki na Dolenjskem; Hud poraz Velike Nedelje
1. SRL, Liga za obstanek, 8. krog:
SVIŠ – Jeruzalem 29 : 28 (18 : 14)
Sviš:
Marjanovič (3 obrambe), Medved (9 obramb); Polak 6 (1), Potokar 1, Rotar 3 (1), Zavodnik 2, Muhovec 3, S. Stopar 3, Pekolj, Kalabić 2, Marinčič 5, Sašek 1, Kristan 2, Sendelbah, Murčehajić. Trener: Gorazd Potočnik
Jeruzalem: Žuran (3obrambe), Belec (5 obramb); Mavrič 1, Gregorc 7 (1), Rajšp 3, Kirič, Žmavc 7, Radujković 1, Čudič 3, Hebar 2, Hrupič, Levanič 1, Kljajič. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: SVIŠ 3/2; Jeruzalem 1/1.
Izključitve: SVIŠ 8; Jeruzalem 2 minuti.
Igralec tekme: Aleksander Polak (SVIŠ).
Rokometaši Jeruzalema so klub nastopu v okrnjeni zasedbi (manjkali Mesarić, Bogadi, Šišmanovič) v Ivančni Gorici bili blizu točke. Gostje so bolje pričeli tekmo in v 9. minuti povedli s 6 : 3. Sledile so napake Ormožanov, kar so spretno s serijo 7 : 1 izkoristili Sviškoti ter povedli z 10 : 7. Do odmora je prednost gostiteljev varirala med dvema in štirimi zadetki. Najvišja prednost Sviša je v 35. minuti znašala pet točk (22 : 17), nato pa od 44. do 53. minute zelo dobra igra Vinarjev in preobrat, ki so ga zrežirali na črti odličen Nejc Žmavc, v zunanji liniji Siniša Radujković, Damir Mavrič in Davorin Levanič, ter na krilih Jan Gregorc in Jaša Rajšp. V 52. minuti je najprej Levanič izenačil na 26 : 26, nato v 58. minuti na 28 : 28 še Anže Kljajič. Po tem izenačenju so Ormožani imeli celo priložnost za vodstvo, vendar je podaja Kljajiča do Gregorca v protinapad bila predolga in napako gostov je v 59. minuti z golom za zmago kaznoval prvo ime tekme Aleksander Polak. Jeruzalemu v zaključku ni uspelo izenačiti in osvojiti točke. V soboto 18. maja ob 19.00 uri Jeruzalem gostuje pri Ribnici.

1. B SRL, 21. krog:
Grosuplje – Velika Nedelja Carrera Optyl 33 : 17 (17 : 6)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec, Majcen 1, Kaučič 1, Bombek, Hanželič 2, Bezjak 1, Veselko 2, Bračič, Preac 12 obr., Ivančič 2, Špindler 2, Lorenčič 1, Zemljič, Špindler 4, Hojžar, Marin 1. Trener: Bojan Munda
Tekma za čimprejšnjo pozabo!
Po odlični predstavi proti Gorišnici so rokometaši in simpatizerji Velike Nedelje Carrera Optyl pričakovali podobno predstavo tudi na gostovanju v Grosupljem. Vendar so bila pričakovanja eno, predstava igralcev pa povsem druga zgodba. Dvotedenski premor je pustil velike sledi v igri gostov, ki tudi tokrat niso nastopili v popolni postavi.
Po spodbudnem začetku gostov, ki je bil sicer kratkotrajen, so vse niti igre v svoje roke vzeli igralci Grosupljega in povsem nadigrali neprepoznavne goste. Ti so odigrali slabo v obrambi in še slabše v napadu, saj so v 30 minutah dosegli samo 6 zadetkov.
Tudi v drugem polčasu ni bilo nič drugače, saj so domačini še naprej igrali svojo igro, gostje pa prav tako, tako da končnih -16 za goste ni nič nenavadnega. Po slabi igri prve sedmerice je trener Bojan Munda v igro poslal mlade igralce, ki so s svojo predstavo nekoliko popravili razpoloženje vodstva. “Mladiči” so ponovno pokazali, da bodo v kratkem pripravljeni, da prevzemajo vse večjo odgovornost. Kljub visokemu porazu je najboljši gostujoči igralec bil vratar Tadej Preac, ki zaradi poškodb ni imel pomoči ostalih vratarjev in je kljub slabi obrambi soigralcev obranil 12 strelov gostov.
Časa za jokanje in žalovanje ni, saj je v soboto 18. maja 2013 ob 19.00 uri na razporedu tekma, ki odloča o obstanku ali izpadu iz 1. B lige. V goste prihaja ekipa Grče iz Kočevja in zmagovalec tekme (za goste zadostuje tudi neodločeno) pri Veliki Nedelji si bo tudi v prihodnji sezoni zagotovil nastopanje v 1. B ligi.
Igralci še zadnjič v tej sezoni prosijo navijače, da jim tako kot vedno priskočijo na pomoč, saj je z njihovo pomočjo veliko lažje igrati, sami pa obljubljajo boj do zadnje sekunde in sporočajo, da je “LOV NA KOČEVSKEGA MEDVEDA” pri Veliki Nedelji odprt.
vir: RK Velika Nedelja (Janko Meško)

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1998 in mlajši):
Ormožani četrti v državi

Ob obilici smole s poškodbami so SDA Jeruzalema na Final 4 v Trebnjem osvojili četrto mesto v državi. Izostanek Gašperja Horvata in Dominika Ozmeca se je preveč poznal, saj gre za prepomembna igralca prve sedmerke tako v napadu kot v obrambi. Dodatne poškodbe skozi turnir so le še oslabele ekipo. Obveljala je tista narodna: “Ko ima hudič mlade jih ima veliko”. Ta ekipa Jeruzalema si glede na kvaliteto zasluži precej višje mesto kot je končno četrto.

Prizor s tekme med Jeruzalemom in Trimom.

Jeruzalem – Loka 15 : 21 (6 : 9)
Proti Loki so Ormožani odigrali v krču in izgubili z izidom 15 : 21 (6 : 9). V 1. polčasu so Jeruzalemčki kar 5 – krat zatresli okvir vrat, zapravili dve sedemmetrovki in dve čisti priložnosti. Ob tem je zaradi poškodbe že v 10. minuti igro zapustil organizator igre Tilen Kosi. Vrnitve med žive več ni bilo. Med strelce se je vpisalo 9 igralcev Ormoža.

Obramba Jeruzalema proti Trimu je bila v 1. polčasu solidna, nato je pokalo po vseh šivih.

Jeruzalem – Celje 25 : 27 (11 : 16)
Brez pomoči celotne zunanje linije (Horvat, Kosi, Ozmec) so preostali fantje proti fizično močnejšemu nasprotniku zaigrali odlično in bili blizu presenečenju. Po izenačenju na 22 : 22 se je igralo gol za gol. Zadnja dva zadetka so Celjani dosegli s pomočjo vratnice. Predstava Jeruzalemčkov zaradi katere smo lahko ponosni na fante, ki so dali vse od sebe. Kot najbolje zna je odigral Boštjan Žižek Cvetko, ki je dosegel kar 10 točk. Med preostalimi sedmimi strelci je bil najučinkovitejši s šestimi goli Rene Plavec.

Jeruzalem je kot edina ekipa v državi v tej generaciji sodeloval na vseh zaključnih turnirjih.

Jeruzalem – Trimo 16 : 27 (10 : 11)
V zadnji tekmi sta se srečala edina prvaka v tej genearciji letnikov 1998 (dvakrat Jeruzalem, dvakrat Trimo). Dokler so Jeruzalemčki imeli moči so bili boljši nasprotnik od Trebanjcev in po solidni igri dobili 1. polčas. Zaradi nove poškodbe je ekipa v 10. minuti za piko na i ostala še brez levičarja Boštjana Žižek Cvetka. V pičlih treh minutah 2. polčasa so Ormožani storili 5 tehničnih napak, katere so z lahkimi goli in serijo 5 : 0 kaznovali Trebanjci za vodstvo 15 : 11. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili igralci s klopi tako, da končen izid in visok poraz Jeruzalema ni realen. S sedmimi goli je blestel najboljši posameznik Ormožanov na turnirju Miha Kavčič. Treba pa je povedati, da je Trimo po prikazanem povsem zasluženo postal drugič zapored državni prvak.

Celo leto garaš, da prideš na Final 4, nato pa te napadejo poškodbe in še kaj drugega.

Za Jeruzalem so v Trebnjem nastopili: Kevin Caf, Gregor Fekonja; Martin Hebar, Nino Ulaga 2 (1), Tilen Kosi 6 (4), David Lukner, Rene Plavec 7, Timon Grabovac 4 (1), Gašper Horvat, Dominik Ozmec 2, Rok Koderman 4, Miha Kavčič 11, Boštjan Žižek Cvetko 13, Žak Ciglar 4, Filip Luci, Nejc Zidarič 3, trenerja Mladen Grabovac in Uroš Krstič.

Na finalnem turnirju smo izbrali tudi najboljšo sedmerko, ki so jo sestavljali naslednji igralci: Marko Kotar, Urban Verbič (oba RK Trimo Trebnje), Mitja Koren, Matevž Kunst (oba RK Celje Pivovarna Laško), Nejc Maček, Nejc Stojanovič (oba RD Loka 2012) in Miha Kavčič (RK Jeruzalem Ormož). Najboljši vratar finalnega turnirja je bil Mitja Koren (RK Celje Pivovarna Laško). Najboljši strelec in igralec finalnega turnirja pa je bil Urban Verbič (RK Trimo Trebnje).

MLAJŠI DEČKI A (letniki 2000 in mlajši):
Sedmi v državi. Izpolnili zadani cilj pred sezono.

V Ormožu na Hardeku je potekal zaključni turnir od 5. – 8. mesta v državi. Ormožani so premagali Rudar iz Trbovelj, klonili pa proti Svišu in Trimu, kar je zadostovalo za končno 7. mesto v državi. Lani je ekipa osvojila 8. mesto, letos je bil cilj 7. mesto in čestitke fantje.

Mlajši dečki A Jeruzalema so odigrali zelo solidno sezono.

Mlajši dečki A Jeruzalema, letniki 2000, so osvojili 7. mesto v državi! Čestitamo.