ROKOMET, 1. SRL, Liga za obstanek, 9. krog:
Jeruzalem v Ribnico

Rokometaše Jeruzalema čaka še zadnje gostovanje v tem prvenstvu. V soboto 18. maja ob 19.00 uri bodo Ormožani gostovali pri Ribnici. Letos sta se ekipi udarili že trikrat: zmagi Jeruzalema 30 : 28 in 28 : 27 obakrat v Ormožu in zmaga Ribnice v Ribnici s 36 : 30. Ribničani so vodilno moštvo Lige za obstanek in bi si z zmago nad Ormožani najbrž zagotovili končno 7. mesto v državi. Jeruzalem v zadnjih desetih letih odkra nastopa v elitni druščini še ni bil slabši kot deveti. To se mu lahko zgodi letos, saj vse kaže na končno 10. mesto.
Že v sredo 22. maja ob 19.00 uri pa bodo Vinarji (najbrž zadnjič Vinarji) z domačo tekmo proti Izoli zaključili sezono 2012/13. V petek 24. maja bo ob dobri kapljici in hrani sledil le še zaključek v obliki piknika.

ROKOMET, 1. B SRL, 22. krog:
Za Zelene tekma biti ali ne biti

Pred Veliko Nedeljo je v soboto 18. maja ob 19.00 uri tekma za biti ali ne biti. V goste prihaja zasedba Grče iz Kočevja, ki ima na svojem računu 13 točk, eno več od Zelenih. Škofljica na zadnjem mestu je že odpisana. Za obstanek bo Veliki Nedelji potrebno zmagati, Grči zadošča že točka. S pomočjo polne dvorane bi Veliki Nedelji moralo uspeti premagati Grčo, ki je po kvaliteti le slabša od varovancev trenerja Bojana Munde.

ROKOMET:
Kadeti Jeruzalema na Final 4

Čez vikend, natančnje v soboto 18. in v nedeljo 19. maja, kadete Jeruzalema čaka nastop na zaključnem turnirju v Celju. Poleg gostiteljev in Ormožanov sta si Final 4 iz Zahodne skupine priborili še ekipi Cimosa iz Kopra in Trima iz Trebnjega. Pravico nastopa imajo letniki 1996 in mlajši. Ormožani bodo v Zlatorogu nastopili z daleč najmlajšo ekipo, saj se v ekipi nahajajo le trije letniki 1996, sedem letnikov 1997 in šest letnikov 1998. Cilj Jeruzalemčkov je z finala odnesti čim več pozitivnih stvari in novih prepotrebnih izkušenj. Glavni kandidat za naslov so domači rokometaši Celja. Ljubiteljem rokometa se bo na Final 4 predstavilo kup reprezentantov letnika 1996, katere meseca julija na Nizozemskem čaka nastop na olimpijskem festivalu rokometa. Za pričakovati je zelo kvaliteten rokomet, kateremu bo tudi priča reprezentančni trener iz Ormoža Saša Prapotnik, ki se bo lahko na licu mesta prepričal o formo svojih varovancev. Rokometaši Jeruzalema so v predtekmovanju (1. mesto) in polfinalu (2. mesto) skupaj odigrali kar 26 tekem na katerih so 21 – krat zmagali, 2 – krat remizirali in doživeli tri poraze (Celje dvakrat, Maribor).

Ne glede na razplet zaključnega turnirja v Celju je za kadeti Jeruzalema nepozabna sezona.

Za Jeruzalem bodo na dogodku leta te generacije nastopili: Tomaž Cvetko, Blaž Kuzmič, Kevin Caf (vratarji); Rok Cvetko (LZ, DZ), Jure Kocnek (LZ, DZ), Vid Lukman (DK), Miha Kolmančič (SZ), Matic Štumberger (KN), Matic Topolovec (KN), Dejan Kociper (LK), Nejc Šandor (LK), Tilen Kosi (SZ), Rene Plavec (LK), Gašper Horvat (LZ, LK), Dominik Ozmec (LZ, LK), Miha Kavčič (KN, SZ), Boštjan Žižek Cvetko (DZ, LZ), trenerja Uroš Krstič in Franc Šandor.

Razpored:
sobota 18. 5. 2013:

ob 9.30 uri: Celje PL – Trimo Trebnje
ob 11.00 uri: otvoritev
ob 11.30 uri: Jeruzalem Ormož – Cimos Koper
ob 14.00 uri: Trimo Trebnje – Cimos Koper
ob 15.30 uri: Jeruzalem Ormož – Celje PL
nedelja 19. 5. 2013:
ob 10.00 uri: Jeruzalem Ormož – Trimo Trebnje
ob 11.30 uri: Celje PL – Cimos Koper