TOREK 14. 5. 2013
Ob 9:15 uri je patrulja na regionalni cesti v naselju Ivanjkovci ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je prekoračil dovoljeno hitrost vožnje. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo v času, ko mu je vozniško dovoljenje začasno odvzeto. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo začasno zaseženo vozilo, izdan plačilni nalog ter tudi podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 10:07 uri so ormoški policisti bili obveščeni, da so delavci med izkopom temeljev v naselju Vuzmetinci naleteli na neeksplodirano ubojno sredstvo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre verjetno za minometno mino iz druge svetovne vojne. Za odstranitev je poskrbel pripadnik Regijskega centra za varstvo pred NUS.

Ob 11:56 uri so v naselju Središče ob Dravi opravili ogled osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je med vožnjo izpod kolesa tovornega vozila v vetrobransko steklo osebnega avtomobila priletel kamen in ga poškodoval. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 19.41 so bili obveščeni o vlomu v lovski bivak. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja in evidentirano kaznivo dejanje. Ko bodo zbrana obvestila sledi zaključek zadeve in podaja kazenske ovadbe ali poročila na ODT na Ptuju.

Ob 21.01 so bili obveščeni o dogodku na cesti v Runču. Voznik osebnega avtomobila je trčil v zajca in si poškodoval vozilo. Izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

SREDA 15. 5 . 2013

Ob 8:50 uri so v naselju Hardek opravili ogled kraja prometne nesreče, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srnjaka in si poškodoval vozilo.

Ob 10:20 uri so sprejeli predlog za pregon za kaznivo dejanje tatvine različnih predmetov iz osebnega avtomobila. Kaznivo dejanje bilo storjeno na območju Ljubljane, kamor bodo odstopili zadevo v nadaljnje reševanje.

Ob 14:30 uri so v naselju Kog opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije dogodek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v psa in si poškodoval vozilo. Zoper lastnika psa pa bo uveden postopek zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali.

Ob 21:25 uri so opravili intervencijo v gostinskem lokalu v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je moški prišel v lokal v pijanem stanju ter zaradi tega, ker ni bil postrežen pričel razgrajati in se nedostojno vesti, prav tako se je nedostojno vedel do policistov. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 22:15 uri so na regionalni cesti izven naselja Ivanjkovci opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije dogodek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo, izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 16. 5. 2013:

V popoldanskem času bomo izvajali meritve hitrosti z radarjem, prav tako pa poostreno nadzirali morebitno vinjenost voznikov.
Policisti policijske postaje Ormož, vam želimo prijeten in varen dan.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II