ROKOMET, pripravljalna tekma:
Jeruzalem – Gorenje 29 : 33 (14 : 13)
Ormož
– Športna dvorana na Hardeku. 200 gledalcev. Sodnika: Borut Arh in Ilija Pajič (oba Krško).
Jeruzalem: Jelen (+11), Žuran (+2); Korpar 1, Krabonja, Rajšp 2, Bogadi 2, Merdanovič 1 (1), Radujković 3, Čudič 3, Špiljak 5, Sok 4, Hebar 3, Šišmanović 2, Kljajić 2, Žmavc 1(1). Trener: Saša Prapotnik
Gorenje: Gajić (+13 – 5 x 7m), Zaponšek, Taletović (+4); Melić 9 (3), Medved 4, Bezjak 2, Manojlović 3, Dolenec 8, Dujmović 1, Cehte, Miklavčič, Musa 2, Golčar 2, Gams, Bajram 2, Šimič. Trener: Branko Tamše
Sedemmetrovke: Jeruzalem 7/2; Gorenje 3/3.
Izključitve: Jeruzalem -.; Gorenje 6 minut.
Varovanci trenerja Saša Prapotnika so proti Gorenju odigrali deveto pripravljalno tekmo in po pričakovanjih zabeležili četrti poraz (Maribor, Ljubuški, Vidovec). Kljub porazu pa rokometaši Jeruzalema tokrat niso razočarali svojih privržencev (200 gledalcev), saj so končno po moško odigrali tekmo proti Osam, ki še iščejo svojo pravo formo. Uvodne minute so pripadle Gorenju, ki je povedlo z 8 : 3. Zadevala sta Dolenec in na črti visoki Musa. Ko so Vinarji rešili problem z Muso na črti in ko je obramba postala čvrsta je sledil odgovor Jeruzalema s 4 : 0 (7 : 8). Ob hitrejši in pogumnejši igri pa je Vinarjem uspelo celo povesti s 14 : 13, ob tem je v zadnjih sekundah prvega dela razpoloženi Hebar zamudil lepo priložnost za ormoški petnajsti zadetek. Od 11. do 30. minute je Jeruzalemu uspel delni izid 11 : 5, kljub trem zgrešenim sedemmetrovkam (Čudič, Sok, Šišmanovič). To uspešno obdobje bi ormoški ekipi moralo biti pokazatelj kakšen model igre želijo trenerji in predvsem rokometna publika. V nadaljevanju je bil izid izenačen do 18 : 18, nato pa je sledil novi velenjski pobeg na +3, 21 : 18. Borbeni gostitelji se niso predali in so se uspeli približati le na točko zaostanka, 22 : 23. Nato pa je v pičlih šestih minutah padla odločitev o zmagovalcu. Vinarji so prestavili v prestavo nižje in začeli napadati na postavljeno obrambo Gorenja. Visoka obramba Os je z lahkoto odbijala napade Jeruzalema in preko protinapadov Melića (met 10/9) rešetala mrežo vratarja Jelena za vodstvo z 28 : 22. Lepe prednosti izkušena četa trenerja Branka Tamšeta ni več izpustila iz rok, borbenim Vinarjem pa je uspelo zaostanek znižati na največ tri točke. Pri poražencih si pohvalo zasluži cela ekipa in le upati je, da bodo ne glede na slab začetek sezone fantje še tako naprej marljivo trenirali in se dvigovali s tekme v tekmo.

IZJAVI:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalema): V celoti smo s tekmo proti Gorenju zadovoljni, saj smo glede na prejšnje pripravljalne tekme prikazali določen napredek v igri. Še vedno pa so nihanja velika, vendar se v 14 dneh da še veliko narediti. Ker je ekipa mlada pa so nihanja normalna stvar, vendar jih bo treba spraviti na minimum. S težavo glede zgrešenih sedemmetrovk se ubadamo od prve pripravljalne tekme in nam je še ni uspelo rešiti. Želim si, da nam bo to uspelo do pričetka prvenstva.

Jure Dolenec (Gorenje Velenje) je na Hardeku dosegel 8 zadetkov

Jure Dolenec (Gorenje Velenje): To je bila dobra pripravljalna tekma za obe ekipi. Vidim, da je Ormož spet sestavil neugodno ekipo, ki bo na domačem terenu trd oreh vsem ekipam. Mi imamo še veliko stvari za popraviti. Petnajst minut igramo odlično, nato pa pademo v črne luknje. V petek na tekmi Superpokala proti Cimosu pričakujem prvo lovoriko. Naš cilj je postati državni prvak.

Saša Prapotnik (trener RK Jeruzalem Ormož)

Zadnja pripravljalna tekma Jeruzalema
V petek 2. septembra bo ekipa Jeruzalema odigrala še zadnjo deseto pripravljalno tekmo. Nasprotnik bo ekipa Velike Nedelje, član 1. B DRL. Tekma se bo pričela ob 19.00 uri.