»Ormoški fašek«, ki predstavlja tradicionalno pustno povorko na sam pustni torek ob 14.00 uri, bo letos ob vsakem vremenu, zatrjujejo organizatorji: Javna razvojna agencija oziroma TIC Ormož in soorganizatorj:i Ormoška enota muzeja Ptuj-Ormož, Mladinski center in Javni sklad za kulturne dejavnosti Ormož. Za dogodek je občina namenja 5520 eur, od tega kar 3600 eur namenjajo za nagrade. Petčlanska komisja bo kot ponavadi ocenjevala posebej otroške, etnološke in karnevalske skupine. S tem, da bo med etnološkimi in karnevalskimi skupinami nagradila po 3 najboljše; otroške skupine pa bodo nagrajene vse.
Razen tradicionalne pustne povorke na pustni torek, pa se bo v Ormožu dogajalo tudi na pustno soboto, 01.marca: Od 10.00 do 11.00 ure bo v Grajski pristavi »Čarodej Sam Sebastijan«, potem pa bo do 13.00 ure v ormoški grajski kleti še zabava in pogostitev za male maškare.
Zvečer od 22.00 ure naprej pa bo v grajski kleti še pustni ska punk koncert s skupinama Sell Out iz Kočevja in BKD iz Varaždina.

V Središču ob Dravi bo pustno rajanje na pustno soboto, 01.marca. Tradicionalno pustno povorko, ki se bo začela ob 14.00 uri tudi letos pripravlja tamkajšnje Turistično društvo v sodelovanju z občino in številnimi sponzorji, ki prispevajo nagrade za najboljše maske. Prijave za udeležbo skupin ali posameznikov v povorki bodo zbirali uro in pol pred začetkom prireditve.
Po povorki se bodo maske in obiskovalci, kot po navadi, zbrali v dvorani Sokolana, kjer bodo razglasili najboljše maske po oceni komisije ter podelili nagrade.

V občini Sveti Tomaž bodo pustni čas obeležili na pustno soboto, 01.marca. »Pustovanje po Tomaževsko« se bo v centru kraja začelo ob 09.00 uri, ko bo ob glasbi zaživela ponudba na fašenskih stojnicah. Vrhunec dneva pa bo pustna povorka ob 13.00 uri. Tudi letos najlepše maske čakajo nagrade; obiskovalce pa veselo pustno druženje še pozno v popoldne.
Zvečer pa bo se bo v občini Sveti Tomaž možno odpraviti na ples v maskah, ki ga tradicionalno prirejajo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Trnovci.