Člani prostovoljnega gasilskega društva Ormož so pred dnevi v svoj gasilski dom pripeljali gasilsko vozilo TRV 2D. Kot pravi predsednik društva Rajko Košič, gre za vozilo za tehnično reševanje, na katerega so zelo ponosni, služilo pa bo številnim potrebam ob reševanju ali posredovanjih pri prometnih ali železniških nesrečah. Posebnost vozila je dvigalo s košaro, ki se dvigne 21 metrov visoko in bo lahko služilo tudi gašenju od zgoraj.

Gre torej za večnamensko vrhunsko vozilo za reševanje in predstavlja, seveda, tudi precejšnjo investicijo. Z vso opremo je stalo 400 tisoč evrov. Tretjino sredstev je prispevala občina Ormož, tretjino je zagotovila Uprava za zaščito in reševanje, preostala sredstva pa so gasilci zbrali sami.

V PGD ORMOŽ trenutno deluje 65 gasilcev operativcev. Vozni park pa predstavlja sedem vozil: 6 tipičnih gasilskih in eno vozilo, ki služi pridobitveni dejavnosti. Ormoški gasilci pa upravljalo tudi z občinskim čolnom, ki služi za reševanja iz vode.

Trenutno veliko truda vlagajo v urjenje z novim TRV – 2D, tako je ena izmed vaj bila tudi včeraj popoldne na vadbenem poligonu ob Dravi.

Utrinki z včerajšnje vaje: (Foto: Valerija Novak)