ROKOMET:
Jeruzalemčki odhajajo v Prešov na Slovaškem

45 članska ekspedicija igralcev, trenerjev in staršev se bo v sredo 4. januarja ob 10.00 uri z avtobusom odpravila na Slovaško na močan mednarodni turnir Kempa, ki ga organizira rokometni klub Tatran iz Prešova. Minulo leto so Jeruzalemčki na turnirju z letniki 1997, 1998 in 1999 osvojili 1. mesta, kar je bil sanjski dosežek, katerega bo težko kdajkoli ponoviti. Tokrat se na turnir Jeruzalemčki odpravljajo z letniki 1998, 1999 in 2000. Cilj odprave pa je pridobitev novih izkušenj, poznanstev in vsaj ena uvrstitev v veliki finale. Nasprotniki že v predtekmovanju so izredno kvalitetni, tako letnike 2000 čaka obračun proti beloruskemu Minsku, slovaškemu Tatranu, letnike 1999 čakata močna Virovitica iz Hrvaške ter domačin Tatran, letniki 1998 pa bodo uvrstitev v četrtfinale iskali preko ptujske Drave, poljskih Kielc in domačina Tatrana, ki v vseh konkurencah igra proti Jeruzalemčkom.

Letniki 1998 v Prešovu branijo 1. mesto iz leta 2011

Skupine Jeruzalema v predtekmovanju so naslednje:
Letniki 2000 (nastopa 8 ekip): Dobrudja Dobrich (Bolgarija), MHC Bardejov (Slovaška), Palac Mlodziezy (Poljska), Minsk (Belorusija), Virovitica (Hrvaška), Legnica (Poljska), Tatran Prešov (Slovaška).
Letniki 1999 (nastopa 13 ekip): Honved Budimpešta (Madžarska), Libusza (Poljska), Cimos Koper (Slovenija), Virovitica (Hrvaška), Tatran Prešov (Slovaška).
Letniki 1998 (nastopa 11 ekip): Malev Budimpešta (Madžarska), Drava Ptuj (Slovenija), Kielce (Poljska), Ultena Ivartis (Litva), Tatran Prešov (Slovaška).

Letniki 1996:
Igre veliko boljše od končnega 9. mesta

Letniki 1996 so se tik pred novim letom udeležeili 7. novoletnega mednarodnega turnirja v Beogradu. V konkurenci letnikov 1996 je nastopalo 20 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Črne Gore, BiH, Makedonije in Francije. Ekipa Jeruzalema Ormoža Gorišnice je na šestih tekmah 4 zmagala, 1 remizirala in 1 izgubila, kar pa je na koncu zadostovalo le za 9. mesto. Fantje so po uvodnem nepričakovanem porazu proti Ariljam (10 : 14) zaigrali s tekme v tekmo bolje in remizirali s Crveno Zvezdo (11 : 11) ter premagali Partizan (17 : 14). Oba beograjska kluba sta v minulem državnem prvenstvu Srbije zasedla 2. in 3. mesto, kar dokazuje, da se z mladimi v Sloveniji dobro dela. Na koncu je turnir dobila gostiteljica Crvena Zvezda proti kateri so Jeruzalemčki dobrih 5 minut pred koncem vodili za tri zadetke, vendar nekaj zgrešenih strelov in nekaj čudnih sodniških odločitev je pomagalo Zvezdi priti do točke, čeprav so si Slovenci povsem zaslužili zmago.
Za Jeruzalem Ormož Gorišnico so igrali: Tomaž Cvetko, Miha Kolmančič 18, Aljaž Sok 9, Rok Cvetko 24, Gašper Vesenjak 10, Nejc Šandor 7, Aljaž Tement 5, Dejan Kociper 7, Matic Topolovec 5, Matic Štumberger 4, Vid Lukman 3, trenerja Mladen Grabovac in Uroš Krstič.
Rezultati: Arilje (Srbija) 10 : 14, Mladost Resen (Makedonija) 14 : 7, Crvena Zvezda Bg. (Srbija) 11 : 11, Valence (Francija) 17 : 12, Zrinski Mostar (BiH) 23 : 6, Partizan Bg. (Srbija) 17 : 14.

Letniki 1998:
Dve zmagi in dva poraza v Varaždinu

Letniki 1998, slovenski državni prvaki, so na turnirju v Varaždinu dosegli dve zmagi (Vidovec, Ludbreg) in dva poraza (Karlovac, Zadar), kar pa ni zadostovalo za uvrstitev med najboljših šest ekip turnirja. Posebej presenetljiv je poraz proti Zadru, ki ne spada v vrh v tej generaciji. Olajševalne okoliščine so nenastopanje poškodovanih Jurček Korpič Lesjaka, Boštjana Žižka Cvetka in Gašperja Horvata. Na turnirju je zmagala ekipa Karlovca pred Varteksom iz Varaždina in Bjelovarom.

Letniki 2000:
Zmaga v Varaždinu

Zmaga letnikov 2000 Jeruzalema spada med veliko presenečenje, saj je kvaliteta in organizacija turnirja bila na zavidljivi ravni. V predtekmovalni skupini so Ormožani ugnali Virovitico in Čakovec, izgubili pa proti Karlovcu. V četrtfinalu je padel Daruvar, v polfinalu Karlovac (12 : 11) in v finalu domači Varteks (12 : 10). Gašper Hebar je bil izbran za naj igralca turnirja. Postava Jeruzalema: Žan Firšt Šeruga; Teo Šulek, Gašper Hebar, Anže Notersberg, Blaž Zadravec, Tobi Torič, Niko Sovič, Aljoša Munda, Žan Ivanuša, Maj Voršič, Jure Lukman, Gašper Cvetko, Žiga Borko, trenerja Iztok Luskovič in Aljaž Kovačič.