Danes (ponedeljek) okoli 14.45 so policisti na območju Kidričevega prijeli osumljenca umora in poskusa umora v Gorišnici. Moški ni poškodovan in je v pridržanju, je še sporočil tiskovni predstavnik mariborskih policistov Bartolo Lampret.

Včeraj ob 11.30 je namreč operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor dobil obvestilo, da naj bi se v Gorišnici zgodil umor. Na kraj dogodka so se nemudoma odpravili policisti in kriminalisti, ki so ugotovili, da naj bi 41-letni moški v dopoldanskem času v stanovanjski hiši v Gorišnici zadušil 48-letnika, nato pa naj bi skušal umoriti tudi 24-letno žensko. Po dejanju je moški odšel neznano kam.

Dejanju naj bi botrovalo ljubosumje

Umor naj bi se zgodil v stanovanjski hiši v Gorišnici 163 b, v kateri naj bi živela 41-letnik in njegova 24-letna zunajzakonska partnerica. Včeraj dopoldne naj bi jo v hiši zalotil v intimnem odnosu z 48-letnim sosedom Janijem Š. Prišlo je do prepira, med katerim je 41-letni Bojan B. Janija Š. napadel, ta pa je umrl za posledicami zadušitve. Spravil se je tudi nad partnerko, a se je ta rešila. Domnevni storilec je nato zbežal z osebnim avtomobilom. Par ima tudi otroka, ki ga v času dejanja ni bilo doma.

Policisti in kriminalisti sicer še zbirajo obvestila, so sporočili s Policijske uprave Maribor.