ROKOMET, 1. A SRL, Liga za obstanek, 7. krog:
Pri porazu še najbolj zadovoljili mladi
Izola IP – Jeruzalem 32 : 26 (16 : 12)
Izola IP:
Kevič (1 obramba), Jelovčan (14 obramb), Gregorič; Božič 11 (2), Zorič Stepančič 3, Smolnik 6 (2), Jurič 6, Vukovič 2, Čosić 3, Kojić 1, Redžić, Markovič, Gomezelj, Bubnič, Matijaševič. Trener: Borut Hren
Jeruzalem: T. Cvetko (5 obramb), Belec (5 obramb); Kocbek 2, Peček 2, Kolmančič 2, Topolovec 2, Poznič, Bogadi 3, Rajšp 3, Kirič, Čudič 6 (1), Putarek, Šišmanovič 5, Gregorc 1, Mavrič. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Izola IP 5/4; Jeruzalem 2/1.
Izključitve: Izola IP 4; Jeruzalem 4 minute.
Igralec tekme: Peter Božič (Izola IP).
Na tekmo v Izolo, ki je bila velikega pomena glede končnega 7. mesta v državi so Ormožani odpotovali brez Siniše Radujkovića (službeno odsoten) in Danijela Mesarića (poškodba roke). Odsotnost obeh izkušenih igralcev Jeruzalema se je precej poznala v igri v polju. Ob Radujkoviću in Mesariću je zaradi poškodbe manjkal še vratar Sandi Žuran. David Bogadi in Dominik Peček sta poskrbela za edino vodstvo Vinarjev na tekmi z 1 : 0 in 2 : 1. Po seriji štirih zaporednih golov so Izolani v 7. minuti povedli s 5 : 2, v 17. minuti pa prednost povišali na +5 (10 : 5). Največ preglavic ekipi trenerja Saše Prapotnika je povzročal Peter Božič. Eno najboljših levih kril v ligi je do 23. minute dosegel kar šest zadetkov. Tudi v 2. polčasu je Izolanom takoj uspela serija štirih zaporednih zadetkov in v 35. minuti je na semaforju kazalo 20 : 12 v prid Ribarjev. Dobrih pet minut kasneje so Primorci, ki so bili bolj želni nove zmage prišli do rekordne prednosti desetih zadetkov (24 : 14). Do zaključka tekme so svoje minute v dresu Jeruzalema odlično izkoristili mladi rokometaši (Miha Kolmančič, Jure Kocbek, Matic Topolovec, Tomaž Cvetko) in prednost gostiteljev v 54. minuti znižali na +4 (28 : 24). V zadnjih šestih minutah tekme so na igrišču prevladale izkušnje ter večja želja po zmagi domačih in vprašanje zmagovalca je bilo odločeno. Do konca sezone Vinarje čakajo še tekme proti Slovanu (doma), Svišu (v gosteh) in Krki (doma). Tekma proti Slovanu bo na Hardeku v petek 9. 5. ali v soboto 10. 5. ob 19.30 uri. Ljubljančani imajo namreč v sredo 7. 5. zaostalo tekmo proti Krškemu.
IZJAVA:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalema):
Domačini so zasluženo osvojili novi dve točki. Kljub porazu nismo razočarani. V zadnjih dvajsetih minutah igre smo se z mladimi igralci na igrišču vrnili med žive, kar me veseli, da mladi vse bolj izkoriščajo ponujeno minutažo. Med drugim je Jure Kocbek dosegel svoje prve prvoligaške zadetke. Do konca sezone želimo ujeti končno 7. mesto v državi, a se bo potrebno zelo potruditi. Zmagovati in ponujati minutažo mladim naenkrat ni enostavno in upam, da bomo ti dve komponenti do konca sezone izpolnjevali čim bolje.

KADETI (letniki 1997 in mlajši):
Zadnja tekma polfinala proti Svišu

V torek 6. maja 2014 ob 19.00 uri bodo kadeti Jeruzalema na Hardeku v zadnji tekmi polfinala (zaostala tekma) gostili zasedbo Sviša iz Ivančne Gorice. Ormožani se v polnem teku pripravljajo na zaključni turnir najboljših štirih ekip v državi, ki bo potekal v soboto 17. in nedeljo 18. maja v Trebnjem (Trimo Trebnjem Krško, Slovan Ljubljana, Jeruzalem Ormož). Tekma proti Svišu bo tako služila kot kakšna generalka pred Final 4.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši) + MLAJŠI DEČKI B (letniki 2002 in mlajši):
V soboto 10. in nedeljo 11. maja prva klubska Final 4 za Ormožane

Šolski finale je že za Ormožani, kjer so učenci OŠ Ormož (letniki 1999 in mlajši) osvojili 2. mesto v državi. Zdaj sta na sporedu dva Final 4. Starejši dečki A Jeruzalema bodo v soboto 10. maja in nedeljo 11. maja zaigrali v Celju proti gostiteljem, Trimu iz Trebnjega (državni prvaki) in novomeški Krki. Gre za izjemno zanimiv turnir, kjer lahko prav vsaka ekipa poseže po samem vrhu.
Mlajši dečki B Jeruzalema & V. Nedelje bodo svoj prvi Final 4 odigrali v soboto 10. maja v Ribnici proti gostiteljem, Jadranu iz Hrpelj Kozine in Gorenju iz Velenja. Držimo pesti.

Mesec MAJ 2014 bo izjemno pester za ormoške rokometaše.

Mesec MAJ 2014 bo izjemno pester za ormoške rokometaše.