ATLETIKA
V sredo 1. junija 2011. je na atletskem stadionu Poljane v Mariboru potekalo finale posamičnega prvenstva Slovenije v atletiki za učenke in učence osnovnih šol.

Na podlagi rezultatov iz predhodnega področnega prvenstva z dne 24. maja na Ptuju (tam so tekmovali učenci iz območja upravnih enot Ormož, Ptuj in Slovenska Bistrica) se je na finalno državno prireditev uspelo uvrstiti tudi nekaj učenk in učencev iz naše UE.

V skokih se na finalno prireditev uvrsti 20, v tekih pa 24 najboljših učencev iz vse Slovenije, razvrščenih po doseženih rezultatih.

Rezultati in uvrstitve:
Mlajša učenka Ajda LUKMAN iz OŠ Miklavž pri Ormožu je v skoku v višino preskočila 1,43 metra in se uvrstila na nehvaležno 4. mesto med 23 nastopajočimi. Ajda je sicer preskočila isto višino kot 3. uvrščena tekmovalka, vendar je imela več neuspešnih poizkusov na predhodno preskočenih višinah.

V paradni disciplini kraljice športov, teku oziroma šprintu na 60 metrov se je mlajša učenka Anja MEŠKO iz OŠ Sv. Tomaž po fotofinišu uvrstila na odlično 5. mesto. V kvalifikacijskem teku je predhodno dosegla skupno peti čas od 24 nastopajočih. V finalnem teku je na sedmi progi dosegla čas 8,53 sek., v kvalifikacijah je tekla 8,41 sek.. Do stopničk ji je zmanjkalo 17 stotink sek., kar je bila verjetno posledica ponovljenega starta v finalu.

V teku na 300 metrov se je starejši učenec Matic MARIN iz OŠ Velika Nedelja s časom 39,80 sek. uvrstil na 11. mesto med 19 nastopajočimi.

V isti disciplini se je mlajša učenka Janja ZADRAVEC iz OŠ Ormož s časom 47,44 sek. uvrstila na 15. mesto med 21 nastopajočimi.

V skoku v daljino je mlajši učenec Filip ŠTAMBERGER iz OŠ Središče ob Dravi skočil 4,73 metra in se uvrstil na 15. mesto med 19 nastopajočimi.

V šprintu na 60 metrov je med mlajšimi učenkami nastopila tudi Diana MEŠKO iz OŠ Ormož in se s časom 8,71 sek. uvrstila na 18. mesto. Diana ima lepo možnost, da svoj rezultat in uvrstitev izboljša naslednje leto, saj se je spodbudno kosala v konkurenci leto starejših tekmovalk.

Med šprinterji na 60 metrov je nastopil tudi starejši učenec Rok BABIČ iz OŠ Ormož in se s časom 7,74 sek. uvrstil na 21. mesto med 23 nastopajočimi.

Kot zanimivost naj omenimo, da je državni rekord za mlajše učence v metu vorteksa-žvižgača ostal nespremenjen in še naprej v lasti učenca Mihe KOLMANČIČA iz OŠ Ormož. Rekord znaša 69,37 metra in je bil dosežen lani na finalu DP v Ljubljani.

Vsem nastopajočim, njihovim staršem, športnim pedagogom, trenerjem in spremljevalcem, iskreno čestitamo za dosežena mesta in rezultate, ter si želimo še več podobnih uspehov na naslednjih tekmovanjih.
Rezultati in fotografije so dostopne na spletnih straneh: Atletskega kluba Poljane Maribor, Timinga, Atletske zveze Slovenije, Šport mladih, idr..