BORILNE VEŠČINE, KBV Ormož:
Ormožani zelo uspešni v Izlakah in Karlovcu

Klub borilnih veščin Ormož je v dveh dneh gostoval na turnirjih v Izlakah in hrvaškem Karlovcu. Znova so bili doseženi izjemni rezultati.

IZLAKE OPEN
V soboto 9. junija je v športni dvorani osnovne šole v Izlakah potekal odprti turnir v kickboxingu, Izlake Open 2012, za kadete in mladince v disciplini semi contact. Udeležilo se ga je tudi šest tekmovalcev in tekmovalk iz Kluba borilnih veščin Ormož in sodnica Tončka Kaluža. Na tekmovanju je sodelovalo 80 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške. Pod vodstvom trenerjev Danila Korotaja in Ernesta Pleha so bili doseženi naslednji odlični rezultati:
Med mlajšimi je Nejc Korotaj dosegel 5.-7. mesto med kadeti do 37 kg.

Finalne borbe so v kategorijah kadeti do 42 kg in kadeti do 47 kg potekale med člani Kluba borilnih veščin iz Ormoža. Pri kadetih do 42 kg je 1. mesto dosegel Dejan Kociper, 2. mesto pa Rok Tomažič. V disciplini kadeti do 47 kg je po izenačeni finalni borbi zmagal Matjaž Pleh, 2. mesto pa je dosegel Dejan Kociper. V isti kategoriji je tekmoval tudi Rok Tomažič, ki se je uvrstil na 8. mesto. Matjaž Pleh je osvojil 1. mesto tudi med kadeti do 52 kg. V kategoriji kadeti do 57 kg je zmagal Žan Tomažič.
Med mladinkami do 55 kg se je odlično borila tudi edina tekmovalka Kluba borilnih veščin iz Ormoža Nuša Štefančič in dosegla 1. mesto.

Skupna fotka iz Izlak: KBV Ormož

KARLOVAC OPEN
V nedeljo 10. junija so tekmovalci Kluba borilnih veščin Ormož udeležili še odprtega turnirja »Karlovac Open« v Karlovcu na Hrvaškem. Tekmovanja se je udeležilo 350 tekmovalcev iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Slovenije. Naš klub so zastopali: Rok in Žan Tomažič, Matjaž Pleh, Dejan Kociper in Florjan Kuharič. Spremljal jih je trener Milan Korotaj in sodnica Tončka Kaluža.

V hudi konkurenci so dosegli odlične rezultate. V disciplini light contact, kjer so naši tekmovalci trenutno v samem svetovnem vrhu, je v kategoriji starejših kadetov do 42 kg Rok Tomažič po zmagi v predtekmovanju proti Luku Šekrstu in Domagoju Kubaju iz Labina z rezultatom 3:0, v polfinalni borbi izgubil z rezultatom 2:1 in tako dosegel 3. mesto. V isti kategoriji se je boril Dejan Kociper in v predtekmovanju v borbi z Ivanom Sovec (Zmaj Bedekovčina) z rezultatom 3:0, v polfinalu z Filipom Tuđmanom (Hrvatski vuk) prav tako z 3:0 in v finalu z Mihaelom Javorovičem (Cicvata team) slavil z rezultatom 3:0 in tako dosegel 1. mesto.

KBV Ormož: Je lahko sploh še bolje???

Matjaž Pleh je v kategoriji starejših kadetov do 47 kg prav tako osvojil 1. mesto. Vse nasprotnike je premagal z rezultatom 3:0. Žan Tomažič je v kategoriji starejših kadetov do 57 kg dosegel 1. mesto, v kategoriji starejši kadeti do 63 kg pa mu je v finalu zmanjkalo nekaj moči in je izgubil borbo z rezultatom 0:3 proti Roku Šare iz kluba Velebit in tako dosegel odlično 2. mesto. Prav tako je v finalni borbi moral premoč nasprotniku priznati Florjan Kuharič v kategoriji člani do 79 kg in tako dosegel 2. mesto.
V disciplini semi contact je Rok Tomažič z nekaj smole v predtekmovanju izpadel in dosegel 5. mesto. Dejan Kociper je dosegel 2. mesto, Matjaž Pleh 3. mesto in Žan Tomažič 1. mesto.

Skupno je ekipa Kluba borilnih veščin iz Ormoža dosegla štiri 1. mesta, tri 2. mesta, dve 3. mesti in eno 5. mesto.

S tekmovanjem v Izlakah in v Karlovcu so tekmovalci Kluba borilnih veščin iz Ormoža zaključili izredno uspešno tekmovalno sezono.

poročilo: KBV Ormož