ROKOMET, 1. SRL, 1. B SRL, mlajše selekcije:
Jeruzalem v Velenje; VN CO v Cerklje

ROKOMET, 1. SRL, 5. krog:
Ormožani v osjem gnezdu

Rokometaši Jeruzalema so preživeli dve težki preizkušnji proti Slovanu (30 : 27) in v Cerkljah (26 : 25). Posledice težke in do maksimuma borbene tekme proti Slovanu so bile še posebej vidne na torkovem pokalnem srečanju, kjer je ekipa trenerja Saša Prapotnika po veliki zmagi bila povsem fizično in psihično izčrpana. Še sreča, da so se rokometaši Cerkelj ustrašili zmage, Ormožani pa vnovčili izkušnje v zadnjih 90 sekundah tekme. Cerklje so namreč vodile s 25 : 23 in imele napad, vendar je gostom uspel čudežen preobrat in napredovanje med šestnajst najboljših ekip v pokalnem tekmovanju. Zdaj sta pred Jeruzalemčki dve tekmi v petih dneh. V soboto 5. oktobra ob 19.00 uri je na vrsti gostovanje v Velenju pri državnih prvakih, že v sredo 9. oktobra ob 19.00 uri pa na Hardek prihaja še drugi udeleženec Lige prvakov Celje Pivovarna Laško. Roko na srce sta to najlažji tekmi sezone, saj sta v vlogi popolnih favoritov ekipi iz Velenja in Celja. To sta tekmi, kjer bo trener Prapotnik imel čas vsaj rahlo spočiti že načete igralce, ob tem bodo priložnost za nabiranje izkušenj proti najboljšim slovenskim igralcem dobili mladi nadarjeni Ormožani. Kakšna je razlika med tremi najboljšimi ekipami (Gorenje, Celje PL, Maribor) in preostalim delom lige smo se imeli priložnost prepričati v 2. krogu, ko je Maribor z 31 : 18 ugnal Jeruzalem sredi Hardeka. Tudi proti Osam in Pivovarjem zgodbi ne bosta glede izida imeli drugačnega konca, vendar za ormoško publiko šteje le to, da se njihova ekipa bori po svojih najboljših močeh.

Kapetan Jeruzalema iz Ormoža, Bojan Čudič, zaenkrat odlično krmari s svojo barko. Edini cilj Vinarjev še naprej ostaja zbrati dovolj točk za obstanek v ligi. Zdaj sta na vrsti dve najlažji tekmi.

Kapetan Jeruzalema iz Ormoža, Bojan Čudič, zaenkrat odlično krmari s svojo barko. Edini cilj Vinarjev še naprej ostaja zbrati dovolj točk za obstanek v ligi. Zdaj sta na vrsti dve najlažji tekmi.

ROKOMET, 1. B SRL, 2. krog:
Velika Nedelja odhaja v Cerklje

Ekipa Velike Nedelje Carrera Optyl je v 1. krogu doživela poraz proti sosedom iz Gorišnice (21 : 24). Praktično so gostitelji sami ponudili zmago gostom, ki so ponujeno priložnost zgrabili z obema rokama. Gostujoči rokometaši so se sprehajali skozi sredino domače obrambe in dosegali lahke zadetke. Blestel je mladi Marušič, ki je Veliki Nedelji samo v 2. polčasu nasul 8 točk, skupaj 11 zadetkov. Ob tem so varovanci trenerja Bojana Munde po vrsti zapravljali številne 100% priložnosti, da o nediscplini domačih igralcev v napadu sploh ne govorimo. Kdor je imel malo časa je nerezonski sprožil proti golu Škorca, ki je na koncu zbral 16 obramb. Zdaj je na vrsti gostovanje v Cerkljah, ki so bile v pokalnem tekmovanju blizu presenečenja proti Jeruzalemu. Ob tem so Cerkljani v 1. krogu gladko opravili z Dol Hrastnikom (28 : 20). Cilj Velike Nedelje je čim dražje prodati kožo in popraviti napake s tekme proti Moškanjcem Gorišnici.

MLAJŠE SELEKCIJE:
Kadeti in SDB v Slovenj Gradec; SDA v Mursko Soboto

KADETI (letniki 1997 in mlajši):
RK SLOVENJ GRADEC – RK JERUZALEM ORMOŽ, sobota 5. 10. 2013 ob 11.00 uri

STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
RK SLOVENJ GRADEC – RK JERUZALEM ORMOŽ, sobota 5. 10. 2013 ob 13.00 uri

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
RK POMURJE – RK JERUZALEM ORMOŽ, sobota 5. 10. 2013 ob 17.00 uri