Rokomet na mivki:
Jožefini klipiči dobili turnir v Ormožu. V soboto 13. 6. kvalifikacijski turnir v Mestni grabi

V okviru projekta Zbudi se Ormož, katerega glavni organizator je Klub ormoških študentov, je v soboto 6. junija potekal turnir v rokometu na mivki. Rokomet na mivki je dinamična, atraktivna in zanimiva igra, kjer ekipo sestavljajo štirje igralci v polju in štirje v rezervi.

Lokalno obarvanega turnirja v športnem parku Mestna graba se je udeležilo 6 ekip, vse iz Ormoža. Skozi celotno popoldne je bilo odigranih 18 tekem, kjer so številni ljubitelji rokometa lahko uživali v kvalitetnih in zelo izenačenih tekmah. Največ uspeha je požela ekipa kadetov in mladincev Jeruzalema, ki je bila večji del sestavljena iz reprezentantov mlajših kadetov Slovenije in Hrvaške. Zmagovalno ekipo pod imenom Jožefini klipiči so sestavljali vratar Marin Šutalo, igralci v polju Tilen Kosi, Dominik Ozmec, Miha Kolmančič, Gašper Horvat, Igor Petrovič in Miha Kavčič.

Jožefini klipiči so v velikem finalu po dramatičnih dvobojih v akcijah igralec proti vratarju oz. tako imenovanih shoot-outih premagali izkušeno zasedbo Teškašev z 2 : 1 v nizih. Za drugouvrščeno ekipo Teškašev so nastopali vratar Maks Dogša in soigralci Saša Prapotnik, Mladen Grabovac, Niko Klemenčič, Darjan Ivanuša, David Bogadi in Timon Grabovac. Poražencem niso pomagale niti izkušnje, ki so si jih v daljni preteklosti nabirali na najmočnejših turnirjih po Hrvaški.
Ob glazbi DJ – a Minattija je bilo moč opaziti, kar nekaj perspektivnih fantov za igranje rokometa na mivki.

V soboto 13. 6. prvi kvalifikacijski turnir za DP
Lokalni turnir je služil kot odprti trening za nastop na prvem od dveh kvalifikacijskih turnirjev za državno prvenstvo, ki bo v Ormožu v Mestni grabi potekalo to soboto 13. junija s pričetkom ob 12.00 uri. Zbor ekip bo ob 11.00 uri, žreb ob 11.30 uri in pričetek turnirja točno opoldne.

Prijavnina na ekipo znaša 80 EUR in se jo poravna v skladu s propozicijami na transakcijski račun RK Jeruzalem Ormož (SI56 1025 5425 970, NLB d. d.). Sodeluje po prvih 12 prijavljenih ekip v ženski in moški konkurenci. Najboljši dve ekipi v konkurenci se uvrstita na finalni turnir. Maksimalno število igralcev v ekipi je 10, na tekmi jih sodeluje 8. Pravico nastopa imajo igralci rojeni od vključno leta 1999 in starejši.

Informacije: 040 748 761 Matej Hebar
Prijave: matej.hebar@gmail.com