ROKOMET: Poraz Jeruzalema v Izoli, Prva zmaga Velike Nedelje
ROKOMET, 1. SRL, 10. krog:
Do 41. minute v egalu
Izola – Jeruzalem Ormož 26 : 21 (9 : 10)
Izola:
Gregorič (1 obramba), R. Jelovčan (2 obrambi), Kevič (17 obramb); Jurič 7, J. Jelovčan, Vidali, Božič 8 (2), Kojić, Bubnić, Brečko 1, Markovič, Redžić 3, Vukovič, Smolnik 2 (1), Markežič, Vidic 5. Trener: Borut Hren
Jeruzalem: Žuran, Belec (9 obramb), T. Cvetko; Šišmanovič 4, Poznič 1, Bogadi 6, Vesenjak, Radujković, V. Lukman 1, Gregorc 1 (1), Mavrič 5, Putarek 2, Topolovec, Peček 1, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Izola 4/3; Jeruzalem 4/1.
Izključitve: Izola 8; Jeruzalem 2 minuti.
Igralec tekme: Peter Božič (Izola).
Rokometaši Jeruzalema so se na pot v Izolo podali brez številnih poškodovanih igralcev. Zadnja na listi poškodovanih sta kapetan Bojan Čudič in krožni napadalec Danijel Mesarić, ki bosta poškodbi težko zakrpala tudi do pomembne petkove tekme proti Krškemu ob 19.30 uri na Hardeku. Da pa vrag še ima mlade se je v Izoli poškodoval Gašper Vesenjak (zvin gležnja). Kljub vsem težavam so varovanci trenerja Saše Prapotnika odlično pričeli tekmo in s tremi zadetki Davida Bogadija v 4. minuti povedli s 3 : 0. Takoj je sledil odgovor najboljšega igralca Izole Petra Božiča, ki je zadel štirikrat zapored za vodstvo Izolanov v 8. minuti s 4 : 3. Goli so se težko dosegali, saj sta v golih bila razpoložena Dragan Kevič in Boštjan Belec. V 18. minuti so Ormožani povedli s 6 : 4, dve minuti kasneje s 7 : 5. Uspešna v napadu sta bila Aleš Šišmanovič (trikrat) in Damir Mavrič (dvakrat). Prav slednji je v 28. minuti postavil izid 1. polčasa, presenetljivo, vendar zasluženo vodstvo Vinarjev z 10 : 9. Gostitelji so ob glasni vzpodbudi tradicionalno najboljše rokometne publike v Sloveniji odlično pričeli 2. polčas. Kristijan Jurič je zadel trikrat zapored za vodstvo Izole z 12 : 10 v 33. minuti. Gostje se niso predajali in so v 41. minuti uspeli še zadnjič izid izenačiti na 15 : 15. Bilo pa je vidno, da Vinarjem zaradi kratke klopi zmanjkuje moči in Primorci so pričeli prevzemati oblast na igrišču. V enajstih minutah so domačini nasprotno mrežo zadeli osemkrat, Ormožani pa izolsko le enkrat in v 52. minuti je Izola povedla z neulovljivo prednostjo sedmih točk (23 : 16). Sanj o čudežu v Izoli je za ormoške rokometaše bilo konec, čeprav je do 41. minute kazalo odlično. Kljub porazu si Jeruzalemčki znova zaslužijo pohvalo za srčno igro, ki je njihov glavni adut v tem prvenstvu in bo tudi na naslednji tekmi proti neposrednemu konkurentu za obstanek v ligi Krškemu. Verjeti je, da bodo navijači ormoškega rokometa končno napolnili Hardek kot si to z letošnjimi predstavami zaslužijo njihovi rokometaši.

ROKOMET, 1. B SRL, 6. krog:
Velika Nedelja Carrera Optyl – Radeče MIK Celje 29 : 24 (14 : 10)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec 2, Kaučič, Bombek, Hanželič 4, Bezjak, Veselko 11, Bračič 2, Štefičar 5, Preac 14 obr. (2x7m), M. Špindler 1, Dogša, Lorenčič, Cimerman, T. Špindler 4, Šerod, Hojžar. Trener: Bojan Munda
Derbi začelja je kljub velikemu prazniku na našem področju v športno dvorano Velika Nedelja privabil lepo število gledalcev. Vsi so upali, da bi zelenim enkrat končno uspelo. Vendar je začetek tekme nakazal, da bo upanje po uspehu premalo in da bo potrebno pošteno garati, če si varovanci trenerja Bojana Munda želijo zmagati. Gostje so po ponovno katastrofalno slabem startu domačih že v 7. minuti povedli 1:5. Vendar to igralcev ni zmedlo, saj so počasi začeli zmanjševati zaostanek in v 19. minuti rezultat izenačili na 8:8 in v 22. minuti prvič povedli 9:8. Po izključitvi dveh gostujočih igralcev so Velikonedeljčani uspeli doseči 3 zaporedne gole in povečati vodstvo, vendar so z dvema igralcema manj zadeli tudi gostje. V končnici so si domači ob veliki meri želje in sreče uspeli priigrati 4 zadetke prednosti in upanje na mirno nadaljevanje.
Domači so tudi v drugem polčasu nadaljevali z igro, kot so jo prikazali ob zaključku prvega polčasa in si v nekaj napadih priigrali vodstvo +6. Ko so vsi v dvorani pričakovali še povečanje vodstva, so svojo kvaliteto pokazali tudi gostje in se v 45. minuti približati na samo 3 gole zaostanka. Vendar to ni zmedlo domačih, ki so ponovno strnili svoje vrste in tekmo zanesljivo pripeljali do konca in tako do prve zmage v sezoni. Veselje po tekmi je bilo razumljivo, vendar kratko, saj je do konca jesenskega dela še 5 tekem, točkovni saldo je slab in točke več kot potrebne.
Velikonedeljčane že v petek 15. 11. čaka težko gostovanje na Ptuju proti Dravi, ki je v zadnjem kolu uspela remizirati na vročem gostovanju v Cerkljah. Popotnici obeh ekip sta lepi in želja igralcev Velike Nedelje je, da čim več navijačev v petek ob 19.00 uri v športni dvorani Ljudski vrt obišče tekmo in z navijanjem pomaga do dobre predstave.
VIR: RK Velika Nedelja Carrera Optyl (Janko Meško)

MLAJŠE SELEKCIJE:
MLADINCI (letniki 1993 in mlajši):
Poraz pri trboveljskem Rudarju
Rudar – Jeruzalem 25 : 23 (11 : 9)
Jeruzalem:
Kuzmič, T. Cvetko; Kavčič, Mavrič 6 (5), V. Lukman, D. Kociper 3, Žižek Cvetko 4, Kocbek 7 (1), Štumberger 1, D. Ozmec, Šandor, Topolovec 3, Kirič.
Če pozabimo prvih dvajset minut, ko je na igrišču obstajal le Rudar (9 : 2, 10 : 3) so mladinci Jeruzalema v okrnjeni zasedbi tudi v Športni dvorani Polaj pokazali solidno predstavo, predvsem v obrambi, ki je v štiridesetih minutah nadaljevanja povisokem zaostanku prejela le 15 zadetkov. Ormožanom je uspelo izid izenačiti na 13 : 13, ob tem je Boštjan Žižek Cvetko iz desnega krila imel priložnost zadeti za vodstvo, vendar je njegov poskus zaustavil domači vratar. Lov za velikim zaostankom je gostom pobral veliko moči, kar so na sredini 2. polčasa izkoristili rokometaši Rudarja in povedli s 24 : 19. Ko je domača vrsta 6 minut pred koncem pomislila, da je tekme konec in so v igro prispeli igralci s klopi so še zadnjo ofenzivo priredili Jeruzalemčki, ki bi ob večji zbranosti celo lahko ujeli novo gostujočo točko. To je bil prvi poraz Jeruzalema v štirih tekmah, kar je lep uspeh glede na to, da je ekipa iz Ormoža daleč najmlajša med vsemi ekipami.

MLADINCI (letniki 1993 in mlajši):
Poraz v Mariboru
Maribor Branik – Velika Nedelja Carrera Optyl 41 : 33 (22 : 12)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
J. Hržič, Bombek 2, Moravec 1, Šerod 2, Tement, Lorenčič, Bokša 4, Sok 11, Mendaš, D. Hržič, Hojžar 8, Bezjak 5, Kukovec. Trener: Robi Mesarec
Zaradi pomembnosti večerne članske tekme ekipa ni nastopila v popolni postavi. Kljub prošnji za poznejši termin tekme Mariborčani niso želeli prestavili tekme.
VIR: RK Velika Nedelja Carrera Optyl (Janko Meško)

KADETI (letniki 1997 in mlajši):
Remi proti ekipi iz Graza
Jeruzalem – HIB Liebenau Graz 27 : 27 (12 : 14)
Jeruzalem:
Caf, Fekonja; G. Horvat 5, Grabovac 3, Ulaga, Lukner, Kavčič 2, Žižek Cvetko 2, D. Ozmec 4, Ciglar 3, Koderman 3, Zidarič 1, M. Hebar 3, Kosi 1 (1).
V tekmi proti avstrijskemu predstavniku, kjer se točke ne štejejo, so priložnost za igro dobili igralci letnika 1998 in 1999 (dosegli 10 zadetkov). Gostje so največ vodili za štiri (8 : 12), domači pa za dva (25 : 23, 26 : 24, 27 : 25). Na koncu se je končalo s pravičnim remijem (27 : 27).

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
Zmaga proti okrnjeni Radgoni
Radgona – Jeruzalem 24 : 34 (13 : 18)
Jeruzalem:
Rizman; Šoštarič 8, Voljč 2 (1), Škorjanec, Niedorfer 3, Jovanovič 1, Ž. Kociper 1, Petek 1 (1), M. Hebar 4 (2), Zidarič 1, Koderman 6, Ciglar 7.
Ormožani so rutinsko opravili nalogo pri Radgoni, ki je nastopila v okrnjeni zasedbi brez svojega najboljšega igralca Žige Holca. Začetna sedmerka Jeruzalema je odlično odigrala uvodne minute in povedla z 12 : 4. Po prvih menjavah je dobra igra Jeruzalema splahnela in Radgona je na odmor odšla z le petimi točkami zaostanka. V 2. polčasu se je prednost Jeruzalema gibala od štirih do končnih desetih točk.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
Radgona – Jeruzalem 20 : 37 (9 : 16)
Jeruzalem:
Zemljič; Notersberg 11 (4), B. Zadravec 3, T. Šulek 5, J. Zadravec 7, Sovič 2, P. Ozmec 4, A. Munda 2, G. Hebar 1, Torič 2.
Ormožani so slabo pričeli tekmo in Radgona se je dobro upirala nasprotniku do izida 8 : 9. V nadaljevanju pa le boljša igra Jeruzalemčkov in prednost je pričela naraščati iz minute v minuto na končnih 17 točk. Obolelega vratarja Žana Firšta Šeruga je presenetljivo zamenjal Aleš Zemljič (letnik 2002), ki je odlično opravil svojo nalogo.

MLAJŠI DEČKI A (letniki 2001 in mlajši):
Visoka zmaga združene ekipe
Velika Nedelja Carrera Optyl Jeruzalem Ormož – Arcont Radgona 43 : 3 (17:1)
Velika Nedelja Carrera Optyl Jeruzalem Ormož:
Torič 13, E. Kovačec 2, U. Horvat 3, Toplak 3, J. Lukman 1, G. Cvetko, Zemljič, Kosi 3, Munda 1, Pfeifer, Kuhar 7, Borko 4, Herga Rizman, Sovič 6. Trenerja: Branko Bokša in Jernej Kosi

MINI ROKOMET (letniki 2003, 2004, 2005, 2006):
Drugi in tretji na turnirju v Ribnici

Minirokometaši letnika 2003, 04, 05, 06 so sodelovali na turnirju v Ribnici. Ormoška ekspedicija je z 20 mladimi rokometaši bila najštevilčnejša. letniki 2003 so osvojili 2. mesto, letniki 2005 pa 3. mesto. Čestitke fantom za predstave.

Rezultati letnikov 2003:
Jeruzalem V. Nedelja – Mokerc Ig 13 : 10
Jeruzalem V. Nedelja – Ribnica 12 : 10
Jeruzalem V. Nedelja – Grča Kočevje 14 : 11
Združena ekipa iz Ormoža in Velike Nedelje je bila zelo blizu, da celo osvoji turnir, a so fantje v zaključku odločilne tekme naredili tri zaporedne napake in doživeli poraz proti Kočevju.
Za Jeruzalem V. Nedeljo so igrali: Ian Mesarec, Jakob Majhen, Matic Kocbek, Domen Šošter, Miha Munda, Val Voršič, Tadej Toplak, Jakob Šnajder, Alen Kosi.

Rezultati letnikov 2005:
Jeruzalem – M. Gorišnica 12 : 7
Jeruzalem – Ribnica 13 : 7
Jeruzalem – Mokerc Ig I 7 : 13
Jeruzalem – Mokerc Ig II 6 : 10
To je bil prvi nastop letnikov 2005 v svoji konkurenci nasploh. Fantje so iz tekme v tekmo bolje igrali in si nabrali nekaj novih izkušenj. Ekipa je solidna in ima oblico rezerv za napredovanje.
Za Jeruzalem so nastopili: Kevin Kociper, Tjaš Notersberg, Tit Grabovac, Blaž Majhen, Gabrijel Škorjanec, Aljaž Breznik, Črt Korban, Luka Štumberger, Dino Kralj, Erik Prašički, Nino Verlek.