Policisti Policijske postaje Ormož smo v času od 7:00 ure dne 3. 10. 2013 do 7:00 ure dne
4. 10. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 3. 10. 2013:

Ob 15.19 smo dobili informacijo, da mlajši moški v Ormožu zbira prostovoljne prispevke za domnevno društvo gluhih in gluhonemih ljudi. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za državljana Romunije, ki je po Ormožu od občanov zbiral prostovoljne prispevke, brez ustreznega dovoljenja in pot pretvezo, da je gluhonem. Da gre za organizirano zadevo so policisti ugotovili potem, ko so v bližini zaznali še 3 druge mlajše moške iz Romunije. Enemu od tujcev je bila izrečena globa, zaradi prekrška po ZJRM-1 9/1.

V tem primeru želimo vse občane opozoriti, da so zelo previdni, komu zaupajo svoj prostovoljni prispevek in ne nasedajo na vsako prošnjo občanov, ki prosijo za denar. Za vsako zbiranje takšnih prispevkov, občani potrebujejo ustrezno dovoljenje upravnega organa. V tem primeru je bilo ugotovljeno, da so tujci pod pretvezo, da gre za humanitarne namene, zbirali denar.

Ob 21.30 uri smo bili napoteni v Spodnje Ključarovce, kjer smo izsledili voznika osebnega avtomobila, kateri je na območju PP Ptuj oz. v naselju Žamenci povzročil prometno nesrečo I. kategorije in iz kraja odpeljal. Omenjeni je bil na naslovu bivanja izsleden, opravljen pregled vozila, na katerem so bile vidne sveže poškodbe. Z voznikom je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je ob pravilni uporabi pokazal rezultat 0.90 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Nadaljnji postopek so prevzeli policisti PP Ptuj, ki bodo izvedli nadaljnji postopek zoper povzročitelja prometne nesreče.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:

preko vikenda bomo opravljali kontrolo cestnega prometa kjer bomo ugotavljali psihofizično stanje udeležencev v cestnem prometu in izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

Vsem bralcem želimo miren in predvsem varen vikend.

PRIPRAVILA:
Tomi Cvetko, policist I
in Edvard Cvetko, komandir višji policijski inšpektor II