Minule dni je zaznamovalo tradicionalno Martinovanje v Ormožu. Tako, da bo tudi nocojšnji UTRIP ORMOŽA v znamenju minulega martinovanja. Vse skupaj se je začelo v petek zjutraj s tradicionalnim Martinovim sejmom in z odprtjem razstave PRIDNIH ROK, boste videli v prvem prispevku.
Uradna otvoritev Martinovanja je bila v petek, na Martinovo ob 14.uri. Potekala je v prireditvenem šotoru…
V petek popoldne je bila tudi svečana razglasitev rezultatov z ocenjevanja vin za »naj špricar« in turnirja mladega vina. Obenem pa so podelili tudi priznanja za ocenjene potice:
V okviru Martinovanja je tudi letos bilo odprtje razstave del nastalih na likovno-literarni koloniji na Maleku. Slovesnost je predstavljala tudi PRVO postavitev RASTOČE KNJIGE v Ormožu:
Martinov dan se je potem zaključil z glasbeno skupino Ribja čorba, v prireditvenem šotori; nove Martinove dogodivščine pa je prinesel naslednji dan. V soboto je v športni dvorani na Hardeku potekalo tekmovanje godb za pokal Vinka Štrucla, pestro pa je bilo tudi v šotoru, kjer – med drugim – potekalo tekmovanje v kuhanju »prleškega piskra«, slišali boste lahko KAJ so sodelujoče povedali o svojih kuharskih skrivnostih, in kdo so bili zmagovalci.

Več z Martinovanja bo v naslednji oddaji. V športni rubriki pa boste videli, kako so na Martinovo soboto polno dvorano na Hardeku razveselili ormoški rokometaši, ki so več kot zasluženo ugnali SOSEDE iz Maribora, in kako so se v Škofijah odrezali futsalerji Tomaža.

VABLJENI k ogledu oddaje, nocoj ob 20.uri. Ponovitev so jutri ob 10.in 16 uri, v soboto ob 18. in v nedeljo ob 11.in 18.uri. Oddaja pa bo vidna tudi v okviru programa SIP TV in na tej spletni strani.
V nedeljo ob 20.uri pa vas vabimo k ogledu oddaje UTRIP ORMOŽA iz ARHIVA, z dne 7.09.1999.