ROKOMET, 1. SRL, 15. krog:
Jeruzalem šokiral Slovan
Slovan:
Sankovič, Bogdanič Jenko, Erak, Matajič 2, Grojzdek, Kovačič, Čemas 2 (1), Župič (11 obramb), Skušek 1, Kete 3, Pogačnik 8, Škerlak 2, Lazović, Poklar 3, Vuglač 7, Kastelic. Trener: Borut Maček
Jeruzalem: Žuran, Poznič, Štumberger, Putarek, Bogadi 5, Radujkovič 2, Čudič 6 (4), Gregorc 7 (3), Belec (12 obramb), Mavrič, Cvetko, Šišmanovič 6, Mesarič 2, Peček 1, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Izključitve: Slovan 8; Jeruzalem 10 minut.
Sedemmetrovke: Slovan 5/1; Jeruzalem 9/7.
Igralec tekme: Boštjan Belec (Jeruzalem Ormož).

David Bogadi (Jeruzalem) in Mario Vuglać (Slovan). Foto: RD Slovan Ljubljana

David Bogadi (Jeruzalem) in Mario Vuglać (Slovan). Foto: RD Slovan Ljubljana

Rokometaši Jeruzalema, pred sezono eni največjih kandidatov za izpad iz lige, so še enkrat šokirali slovensko rokometno javnost. Tokrat so Vinarji v 15. krogu slavili na Kodeljevem proti Slovanu, ki je nastopil okrepljen z Nejcem Poklarjem, povratnikom iz Francije Mariom Vuglaćem ter povratnikom po klubski kazni Vukom Lazovićem. V 1. polčasu so gledalci, med katerimi je bilo okrog 30 ormoških navijačev, spremljali izenačeno tekmo, kjer si nobeni izmed ekip ni uspelo priigrati več kot dve točki prednosti. Slovan je vodil s 6 : 4 in 8 : 6, nato pa je četi trenerja Saše Prapotnika uspela serija treh zaporednih zadetkov in David Bogadi je v 21. minuti Jeruzalem povedel v vodstvo z 9 : 8. Isti rokometaš je tik pred odhodom na odmor preko hitrega centra zadel za vodstvo Ormožanov ob polčasu s 13 : 12. Do konca srečanja Slovanu več ni uspelo izenačiti ali povesti. V petih primerih je Jeruzalem vodil za tri, višje nikakor ni šlo, saj je na golu Ljubljančanov bil solidno raspoložen vratar Gregor Župič. Največ preglavic v 2. polčasu je obrambi gostov predstavljal hrvaški rokometaš Vuglać, ki je pred kratkim odšel v Francijo, vendar, ker še nima urejene vse dokumentacije za igranje se je do konc leta 2013 vrnil k Slovanu. Od 48. do 54. minute je Vuglać dosegel pet zaporednih zadetkov za Slovan, kar pa še vedno ni zadostovalo za prvo izenačenje v 2. polčasu. V zaključku so domačini tesneje pokrili Bojana Čudiča, kar pa je omogočilo več prostora drugim igralcem Jeruzalema, predvsem Alešu Šišmanoviču, ki je s šestim zadetkom na tekmi v 54. minuti prinesel vodstvo svoji ekipi za tri (27 : 24). Do konca je gostom tudi po zaslugi odličnih obramb Boštjana Belca (zaustavil štiri sedemmetrovke) uspelo obdržati zmago v svojih rokah. V 58. minuti je piko na i zasluženi zmagi Jeruzalema postavil Jan Gregorc, ki je odigral eno svojih boljših tekem v dresu Vinarjev. S sedmo prvenstveno zmago so se Jeruzalemčki povzpeli na 6. mesto na lestvici, kar je izjemen dosežek in ekipa iz Ormoža zaenkrat spada med večja presenečenja sezone. Do konca leta 2013 Vinarje čakajo še tri težke tekme proti ekipam iz vrha slovenskega rokometa. Že v petek 13. decembra ob 19.30 uri na Hardek prihajajo rokometaši Gorenja, aktualni državni prvaki in udeleženci Lige prvakov. Po Velenjčanih sta na sporedu še gostujoča tekma proti Celju in domača proti Trimu iz Trebnjega.

Ormožani so dosegli svojo sedmo prvenstveno zmago in so na 6. mestu 1. SRL. Foto: RD Slovan Ljubljana

Ormožani so dosegli svojo sedmo prvenstveno zmago in so na 6. mestu 1. SRL.

IZJAVA:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem):
Točki proti Slovanu sta izjemnega pomena, saj praktično štejeta dvojno. S pametno igro smo izkoristili napake in težave Slovana ter zasluženo slavili. Hvala navijačem Ormožanom, ki so nas v lepem številu glasno vzpodbujali. Po zmagi nas Krko v prejšnjem krogu sem povedal, da nam je do konca prvega dela sezone cilj osvojiti 14 točk, želje pa segajo po 16 točkah. Glede na razpored imamo možnosti, da se nam v božično novoletnem času izpolnijo tudi naše želje.

ROKOMET, 1. B SRL, 10. krog:
Dobova enostavno premočna
Velika Nedelja Carrera Optyl – Dobova 16 : 31 (8 : 18)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec 3, Hržič, Kaučič 5, Bombek, Hanželič, Horvat 4, Bezjak, Veselko, Bračič, Štefičar 2, Preac, M. Špindler, Dogša (15 obramb – 1x7m), Lorenčič 1, Bokša, Hojžar 1. Trener: Bojan Munda
Velika Nedelja je v šesti tekmi na domačem igrišču doživela že svoj peti poraz. Tokrat so boljši bili gostje iz Dobove, ki se letos odlično držijo in zasedajo visoko 2. mesto na lestvici. Zmagovalec je bil znan že po 1. polčasu, ki so ga Dobovčani dobili s kar 10 točkami prednosti (18 : 8). Sledili so trije zaporedni zadetki Velike Nedelje, ki je v 35. minuti znižala zaostanek na -7 (11 : 18). Nato pa mrk domače ekipe in Dobovi je uspel delni izid z 9 : 1 ter v 49. minuti prevzem vodstva s kar +15 (27 : 12). Met Velike Nedelje je na tekmi bil katastrofalen. Za 16 zadetkov so porabili 45 metov (36% uspešnost metov). Eden redkih, ki si v domači vrsti zasluži pohvalo je bil vratar Maks Dogša, ki je zbral 15 obramb. V 11. krogu Veliko Nedeljo čaka gostovanje pri Mokerc Igu.

ROKOMET, mlajše selekcije:
KADETI (letniki 1997 in mlajši):
Dve točki, a ostali brez Lukmana in Kolmančiča
Jeruzalem – Gorenje 35 : 25 (15 : 12)
Jeruzalem:
Caf, Fekonja, Kuzmič; Kavčič 2, Kolmančič 3, Ulaga, D. Kociper 3 (1), V. Lukman 3, Štumberger 3, Lukner 1, D. Ozmec 4, Topolovec, Ciglar 1, Šandor 5, Kosi 10 (3).
Domačini so tekmo odlično pričeli in povedli s 7 : 2. Po prvih menjavah je dobra igra Jeruzalema zbledela in borbeni gostje so izid izenačili na 12 : 12. Izid polčasa 15 : 12 je po izteku igralnega časa s strelom in golom mimo bloka postavil Miha Kolmančič, ki pa se je v nadaljevanju znova poškodoval. Po seriji petih zaporednih zadetkov je Ormožanom uspelo povesti z 21 : 13, v nadaljevanju pa je najvišja prednost znašala enajst točk (34 : 23). V 45. minuti se je po trku z nasprotnim vratarjem huje poškodoval Vid Lukman, ki je vikend preživel v bolnišnici in tudi za njega je leto 2013 z igranjem rokometa zaključeno.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši)
Celje PL – Jeruzalem 27 : 31 (11 : 16)

SDA Jeruzalema so v Celju ob pomanjkanju kvalitetnih tekem v predtekmovanju odigrali pripravljalno tekmo. Fantje so se predstavili v odlični luči v 1. polčasu, nekoliko manj v 2. polčasu, ko so popustili v obrambi. Odličen v 1. polčasu je bil vratar Rene Rizman, ki je branil vse živo.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
Zamudili priložnost za zmago v 1. polčasu
Celje PL – Jeruzalem 18 : 15 (10 : 9)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga; Belec 2, J. Zadravec 2, T. Šulek 1, B. Zadravec, Notersberg 5 (4), Sovič, P. Ozmec 3, A. Munda, Torič 1, G. Hebar 1.
Jeruzalemčki so v 1. polčasu s svojimi napakami (napačne podaje, dve zastreljani kontri) zapravili priložnost, da odidejo na odmor s prednostjo dveh do treh zadetkov. Obramba na čelu z vratarjem Žanom Firštom Šerugom je bila solidna, vendar je šepala igra v napadu. Po izenačenju na 13 : 13 je domačinom uspel delni izid 4 : 0 in prevzem vodstva s 17 : 13. Zmagovalec je bil odločen. Kljub porazu ormoški fantje niso razočarali, le napad bo potrebno popraviti in obdržati nivo igre v obrambi. V sredo 11. decembra Jeruzalemčke v Velenju čaka še zaostala tekma in gostovanje pri Gorenju.