BORILNE VEŠČINE:
Ormožani odlični na tekmi svetovnega pokala v Riminiju

Slovenija med naj uspešnejšimi državami na svetovnem pokalu!
Da Slovenija sodi v sam svetovni vrh kickboxinga govori podatek, da smo na bili na svetovnem pokalu WAKO tako imenovani 17. Best Fighter, med naj uspešnejšimi tako po številu tekmovalcev kot po številu osvojenih medalj. Skoraj 60 članska in mladinska reprezentanca se je ta vikend v znanem italijanskem letovišču Rimini borila med 1700 tekmovalci iz 23 držav in osvojila skupno izjemnih 35 medalj v vseh disciplinah, ki so bile na sporedu od glasbenih form, full contacta, semi in light contacta, ter najmlajše discipline kick lighta. Že v prvi dan v petek je odlično 2. mesto v glasbenih formah mehki stil z orožjem osvojil naš naj starejši in hkrati tudi naj uspešnejši tekmovalec v tej atraktivni disciplini Slavko Majkić, kjer ga je premagal le svetovni prvak Nikita Pavlov iz Rusije. Po tem odličnem uvodu so v soboto nastopili tekmovalci v semi contactu, kjer sta osvojila 2. mesto do 74 kg mladi Tilen Zajc in 3. mesto izkušeni Primož Bračič do 94 kg. Prav tako pa je izjemen uspeh v full contatu dosegel Marko Muratović do 63,5 kg v B klasi z 2. mestom. V nedeljo pa so sta bili na sporedu light contact in kick light, kjer smo bili naj uspešnejši in sicer v kick light so 1. mesta osvojili David Žibrat do 89 kg, Mario Kajkić do 94 kg, Isabela Kovačič do 50 kg, 3.mesta pa Redžo Ljutić do 63 kg in Isabela Kovačič do 50 kg in so potrdili, da nismo slučajno druga naj močnejša država na svetu v tej disciplini. V light contactu pa naš svetovni prvak Mitja Potočnik ni pustil nikakršnega presenečenja in osvojil 1. mesto nad 94 kg, do 94 kg je slavil Aleš Lorber, ter med članicami ponovno odlična Staša Lubej do 50 kg in še 3. mesto Vid Kajtna do 79 kg. Na koncu je treba pohvaliti tudi vse ostale tekmovalce, ki so zmagali tudi po dve, tri borbe, saj je to eden najmočnejših turnirjev na svetu in je za medaljo potrebno zmagati vsaj štiri v nekaterih kategorijah tudi 5 borb in več v enem dnevu. Še posebej pa so razveselili mladi tekmovalci v light contactu z 5 zlatimi medaljami, kar pove, da v bodočnosti lahko pričakujemo še kakšnega svetovnega prvaka v tej disciplini. »Vse kakor je to vrstno tekmovanje velik zalogaj tako po organizacijski plati še bolj pa po finančni v teh težkih časih in brez odličnega vodstva in trenerjev, ter sodnikov, ki so sodelovali, bi težko dosegli tako velik uspeh in samo lahko izjemno zadovoljni, da imamo tako homogeno reprezentanco in kickboxing zvezo« je povedal predsednik prof. Vladimir Sitar.

Rezultati kadetov in mladincev:
SEMI CONTACT:
ml.kadeti/nje 3. mesto do 32 kg Sven Hojs, do 42 kg Sebastjan Lazar in Hana Mihelčič, mladinci/ke 3. mesto do 50 kg Eva Bartelme, do 57 kg Miha Drnovšek, ter 1. mesto do 69 kg Tilen Zajc, do zelenega pasu pa 1. mesto do 80 kg Luka Vindiš in nad 80 kg Erik Zorn , 2. mesto Gašper Mlakar do 70 kg in 3. mesto Vito Čurin do 70 kg, Luka Vindiš do 79 kg in Tadej Valenko do 65 kg.

LIGHT CONTACT: st.kadeti/nje 1. mesto Dejan Kociper do 42 kg, Matjaž Pleh do 47 kg, ter do 57 kg Žan Tomažič, mladinci/ke 1. mesto Urška Trdin do 65 kg, Urška Gazvoda do 50 kg, 3.mesto Sven Šinček do 63 kg in Žan Hedl do 69 kg.

Mladi borci s svojimi trenerji in sodnico Tončko Kalužo so se v Ormož vrnili v ponedeljek 4. junija dopoldan. Poleg staršev in KTV Ormož jih je sprejel še podžupan Občine Ormož Zlatko Fafulić. Po vrnitvi domov so glavni akterji povedali:
Dejan Kociper (1. mesto light contact do 42 kg – st. kadeti): Zelo sem srečen, da mi je uspelo doseči odličen rezultat v Riminiju. V semiju sem sicer izgubil, v light contactu pa sem dobil vse tri borbe. Dosežek mi je vzpodbuda za delo vnaprej in potrdilo, da sem do zdaj dobro delal. Z borilnimi veščinami se ukvarjam že 6 do 7 let.

Matjež Pleh (1. mesto light contact do 47 kg – st. kadeti): To je odličen dosežek. Tekmoval sem v semiju in lightu. Premagal sem Irca, Italijana in Bolgara. Uspeh mi pomeni, da bom še bolj marljivo treniral in se čim bolje pripravil za SP.
Žan Tomažič (1. mesto light contact do 57 kg – st. kadeti): Zelo sem zadovoljen s svojim rezultatom. Premagal sem Francoza, Italijana in Nemca v finalu. Občutek ob prejetju tega velikega in lepega pokala je izjemen. Uspeh me bo vzpodbudil k še trdnejšemu delu in želim si tudi v prihodnosti dosegati takšne uspehe.
Milan Korotaj (trener KBV Ormož): Uspehi varovancev pomenijo zadovoljstvo in spoznanje, da je trud, ki ga vložiš v delo na treningih skozi celo sezono z takšnimi rezultati poplačan. Uspeh je dolgoročni proces treningov, ob tem je tukaj obilo odrekanja. 6. junija nas čaka nastop v Izlakah, nato odhajamo na mednarodni turnir v Karlovac.
Danilo Korotaj (trener KBV Ormož): Uspehi nam veliko pomenijo. Pred kratkim smo osvojili 5 naslovov državnih prvakov, zdaj pa še uspeh v Italiji. Sam sem kot tekmovalec v preteklosti na tem turnirju osvojil največ 3. mesto, zato vem kaj pomeni biti prvi, saj je konkurenca odlična. Tekmovalo je 1700 tekmovalk in tekmovalcev iz 23 držav. To je veliki uspeh za naš klub in za vsakega posameznika. Sicer naš klub deluje od leta 1982 in letos praznuje 30 letnico obstoja kluba. Imamo 80 članov, okrog 25 do 30 članic in članov pa tekmuje.
Zlatko Fafulić (podžupan Občine Ormož): Občina Ormož mora biti ponosna na takšne dosežke. Fantje so dosegli odlične rezultate in dokazali, da KBV Ormož tudi po svetu dosega odlične rezultate. Zahvala gre vodstvu kluba in še enkrat čestitke fantom, ki so na tako lep način promovirali ter predstavljali Občino Ormož.

Prihod mladih Ormožanov domov. Foto: Karolina Putarek

Trenerja, tekmovalci KBV Ormož, podžupan Zlatko Fafulić. Foto: Karolina Putarek

Kolajne iz Riminija (Italija). Foto: Karolina Putarek