ROKOMET, NLB leasing liga, 19. krog:
Zadnji vlak proti Ligi za prvaka

Rokometaši Jeruzalema so drugi del prvenstva pričeli z dvema porazoma proti Krškem (20 : 24) in Celju (29 : 31). Na obeh tekmah so Jeruzalemčki žal prikazali več slabih kot dobrih minut. Če je “štimala” obramba potem je škripalo v napadu in obratno. Nikakor ekipi trenerja Saše Prapotnika ne uspe istočasno na eni tekmi povezati dobre igre v obrambi in v napadu. V sredo 15. 2. je pred Ormožani nova zahtevna preizkušnja proti Mariboru, ki je sestavil odlično moštvo, vendar tudi vijoličastim ne gre v prvenstvu vse po načrtih. Razen v Evropi, kjer so blizu uvrstitve v četrtfinala Pokala Challenge, saj so na prvi tekmi Gradačac odpravili z osmimi zadetki prednosti (30 : 22). Poleg številnih tujcev (Lončar, Mirković, Tarbochia, Svalina, Špelić, Djukić) je ekipo nazadnje okrepil še bivši Jeruzalemček Gregor Čudič, ki z Mislavom Lončarjem tvori enega boljših vratarskih parov elitne slovenske lige. Obe ekipi bosta na Hardeku lovili točki, ki bi ju še do konca rednega dela prvenstva ohranili v boju za uvrstitev v Ligo za prvaka. Jeruzalem do konca rednega dela sezone čakata še gostovanji pri Šmartnem in Gorenju ter domača tekma proti članu evropske Lige prvakov Cimosu iz Kopra. Na drugi strani bo Maribor doma gostil Trimo in Ribnico ter gostoval pri Šmartnem. Prvo srečanje v Mariboru se je končalo s presenetljivo, ampak zasluženo zmago Jeruzalema z 29 : 24. Zagotovo je to bila najboljša predstava ormoških rokometašev v tem prvenstvu, saj je obramba bila odlična, napad pa soliden. Ker gre tudi za sosedski derbi je zmagovalca težko napovedati:” Čaka nas težka preizkušnja proti Mariboru katerega smo ugnali v gosteh. Že zaradi tega bodo naši nasprotniki v tekmo šli povsem drugače kot v prvem delu sezone. Mi kot na vsaki tekmi bomo tudi tokrat šli na zmago. Lahko obljubim, da bomo šli vsi fantje na glavo in upam, da nam uspe doseči prve točke v tem drugem delu sezone,” je pred gostovanjem vijoličastih povedal 22 – letni Celjan Jaka Špiljak, pozitivno odkritje Ormožanov v tej sezoni. Tekma na Hardeku se bo pričela ob 19.00 uri.

Saša Prapotnik (trener RK Jeruzalem Ormož) v pričakovanju prve zmage v drugem delu sezone

MLAJŠE DEKLICE B (letnice 2000):
Uspešne na Ptuju in v Brežicah
Pikapolonica Ptuj – Jeruzalem Ormož 17 : 19 (9 : 9)
Jeruzalem:
Polič; Kolenko 1, Hergula 9, Ozmec, Rodi 3, Pintarič 1, Kociper, Škorjanec 5. Trenerki: Tjaša Brumen in Vesna Havlas.
Mlajše deklice B so si priigrale pomembno zmago na gostovanju na Ptuju. Večji del tekme so prikazale pametno in borbeno igro. Zadnje 4 minute so vodile že z 5 goli razlike, kar je kljub tehničnim napakam in neizkoriščenim strelom na koncu zadostovalo za zmago.

Brežice – Jeruzalem Ormož 2 : 41 (0 : 20)
Jeruzalem:
Polič; Kolenko 16, Hergula 10, Rodi 4, Pintarič 4, Kociper 2, Škorjanec 5. Trenerki: Tjaša Brumen in Vesna Havlas.
Mlajše deklice B so kljub okrnjeni zasedbi po pričakovanjih visoko ugnale nasprotnice iz Brežic.

MLAJŠE DEKLICE A (letnice 1999):
Zmaga in poraz
Pikapolonica Ptuj – Jeruzalem Ormož 21 : 5 (11 : 3)
Jeruzalem:
Polič, Škorjanec Anea; Bukovec, Zorjan, Murad, Šalamija, Kolenko, Hergula 2, Ozmec, Pintarič M., Pintarič V., Ivanuša 1, Rodi 1, Kociper, Škorjanec Ana 1. Trenerki: Tjaša Brumen in Vesna Havlas.
V 9. krogu lige Mlajše deklice A – VZHOD so Ormožanke visoko izgubile z nasprotnicami iz Ptuja.

Brežice – Jeruzalem Ormož 13 : 15 (7 : 9)
Jeruzalem:
Polič, Škorjanec Anea; Bukovec 2, Zorjan, Murad 1, Šalamija 1, Kolenko 3, Hergula 7, Pintarič M., Pintarič V., Ivanuša 1, Rodi 1, Kociper, Škorjanec Ana 1. Trenerki: Tjaša Brumen in Vesna Havlas.
Mlajše deklice A so na gostovanju v Brežicah premagale nasprotnice in se tako po dolgem času veselile zmage. Trenutno zasedajo predzadnje mesto na lestvici. Predvsem veseli dejstvo, da je bil na tekmi viden napredek nekaterih igralk, ki so se šele v letošnji sezoni priključile ekipi. Verjamemo, da bodo s pridnim delom na treningih v bodoče še opozarjale nase.