ROKOMET, NLB Leasing liga, 3. krog:
Izkušnje in vratar Marin Šutalo odločila zmagovalca
Jeruzalem – Trimo 32 : 29 (16 : 15)
Jeruzalem:
Šutalo (4 obrambe – 2 x 7m), Balent (7 obramb ); Kavčič 1, Bogadi 3, Radujković 3, Čudič 7 (5), Veselko 3 (2), Žuran 6, Grizolt 1, Kocbek 3, Kosi, Ozmec, Mesarić 3, Rajšp 1, Cirar, Kolmančič 1. Trener: Saša Prapotnik
Trimo: Brana (5 obramb), Urbič (9 obramb), Vencelj; Djurdjevič 2, Florjančič 4, Skol 7 (4), Kotar 2, Sušin 2, Željko, Udovič, Sašek 5, Pernovšek, M. Grandovec, Mlakar, T. Grandovec 7, Mikec. Trener: Roman Šavrič
Sedemmetrovke: Jeruzalem 9/7; Trimo 7/5.
Izključitve: Jeruzalem 12; Trimo 10 minut.
Igralec tekme: Marin Šutalo (Jeruzalem Ormož).
Na Hardeku pred okrog 250 gledalci so rokometaši Jeruzalema po hudi borbi na kolena položili čvrsti Trimo, ki je v Ormožu odigral svojo najboljšo tekmo doslej v prvenstvu. Z delnim izidom 4 : 0 so Ormožani povedli z 18 : 15, prednost treh zadetkov pa bi mirne duše lahko povečali, če bi izkoristili številne stoodstotne priložnosti. V golu je namreč v 2. polčasu s kar 9 obrambami zablestel Žiga Urbič in pri življenju držal žilave Trebanjce, ki so izid izenačili na 24 : 24. V 48. in 49. minuti je z dvema zaustavljenima sedemmetrovkama zablestel še en vratar, vendar na drugi strani. 16 – letni hrvaški reprezentant Marin Šutalo je zaustavil kazenska strela Skolu in Luki Florjančiču. V zaključku tekme pa še dodal dve izjemno pomembni obrambi. Dramatično končnico so v prid Jeruzalema odločile izkušnje Bojana Čudiča, Siniše Radujkovića, Danijela Mesarića, Roka Žurana ter mirna roka Dejana Veselka, ki je v zadnjih petih minutah tekme dosegel pomemben zadetek z desnega krila in sedemmetrovke. Ko je Jeruzalem povedel s 30 : 27 je zmagovalec bil odločen in veselje na Hardeku se je lahko pričelo. V 4. krogu Ormožane čaka gostovanje pri Slovenj Gradcu, ki je sezono pričel z dvema porazoma ter remijem in mu je zmaga proti Vinarjem nuja. To pa je lahko voda na mlin izkušeni zasedbi Jeruzalema.

Marin Šutalo (RK Jeruzalem Ormož).

Marin Šutalo (RK Jeruzalem Ormož).

IZJAVI:
Siniša Radujkovič (Jeruzalem Ormož):
Točno smo vedeli kaj nas čaka. Povsem drugačna tekma kot z Mariborom. Tokrat smo mi bili v vlogi favorita in to je bilo potrebno opravičiti na igrišču. Trimo je izjemno disciplinirana ekipa in tudi zelo uigrana. Ogromno težav so nam povzročali skozi celotno tekmo. Čestital bi vratarju Šutalu, ki je zaustavil dve pomembni sedemmetrovki v težkih trenutkih. Naša nekoliko slabša igra se bo hitro pozabila, točke pa bodo ostale večno vknjižene.
Roman Šavrič (trener Trimo Trebnje): Zanimiva in tudi kvalitetna tekma. Mogoče nekoliko napak preveč, ki so nastale v želji po zmagi obeh ekip. Čestitam domači ekipi na zasluženi zmagi. Mi smo bili in blizu in daleč uspehu. Letos se nam pozna, da imamo mlajšo zasedbo in padamo na določenih taktičnih zadevah in ne znamo izkoristiti priložnosti, ki smo jih lani še brez problema. Mi bomo s takim pristopom še naprej konkurenčni. Še pred štirinajstimi dnevi smo o sebi imeli drugačno sliko.Vsaka tekma bo letos težka, kar pa daje čar prvenstvu.