ROKOMET, 1. SRL, 9. krog:
Pričakovan visok poraz Jeruzalema
Jeruzalem – Maribor 23 : 39 (8 : 15)
Jeruzalem:
Belec (10 obramb), Žuran; Žmavc, Ogorelc, Rajšp, Bogadi 2, Radujković 1, B. Čudič 1, Špiljak 3, Gregorc 7 (4), Kljajič 4, Mesarić 4, Šišmanovič 1. Trener: Saša Prapotnik
Maribor: G. Čudič (4 obrambe), Pešić (7 obramb); Štefanič 1, Mirković 4, Tarabochia 1 (1), Svalina 3 (1), Oštir, Špelić 8, Špende, Razgor 2, Pučnik 3, Zarabec 6 (1), Šoštarič 4, Sok 5, Šimič 1, Mlakar 1. Trener: Marko Šibila
Sedemmetrovke: Jeruzalem 6/4; Maribor 3/3.
Izključitve: Jeruzalem 2; Maribor 6 minut.
Igralec tekme: Miha Zarabec (Maribor).
Glede na težave Jeruzalema in na kvaliteto Maribora so se Vijoličasti po pričakovanjih sprehodili skozi Hardek in dosegli šesto zaporedno zmago. Izid je bil izenačen le do rezultata 2 : 2, v 7. minuti pa je prednost Maribora že znašala + 3, 5 : 2. Na uvodu tekme sta blestela tujca v obeh vrstah. Pri Vinarjih je krožni napadalec Danijel Mesarić do 9. minute dosegel vse štiri ormoške zadetke, na drugi strani pa je levi zunanji Maribora Nikola Špelić prav tako dosegel prve štiri zadetke svoje ekipe. Odličnemu Špeliću se je v nadaljevanju pridružil še odlični organizator igre Miha Zarabec in na golu Ivan Pešić, kar je zadostovalo za hitro odločitev o zmagovalcu, saj so varovanci trenerja Marke Šibile na odmor odšli z visoko prednostjo sedmih točk, 15 : 8. Prednost bi bila še višja, če na golu Jeruzalema 9 obramb v 1. polčasu ne bi zbral Boštjan Belec. V 2. polčasu je bilo le vprašanje s kakšno razliko bodo slavili Mariborčani in na koncu so domačini ostali “zamrznjeni” na – 16, čeprav je najvišja prednost Vijoličastih znašala tudi že + 17, 38 : 21. Vinarji so v drugem delu tekme prejeli kar 24 zadetkov, ob tem so skozi celotno tekmo imeli 15 izgubljenih žog, na gol nasprotnika pa sprožili le 41 strelov. Na drugi strani so Mariborčani za 39 zadetkov porabili le 52 metov, kar znaša izjemno 75 % uspešnost realiziranih strelov. Ormožane v soboto 10. novembra ob 19.00 uri čaka gostovanje v Izoli pri neposrednem tekmecu za obstanek v ligi. POSNETEK TEKME si lahko ogledate v petek 9. novembra 2012 ob 20.05 uri na TV ORMOŽ.

ŠPORTNI PROGRAM na TV Ormož:
Sobota 10. 11. ob 20.05 uri:
Rokomet, 1. SRL: Jeruzalem Ormož – Branik Maribor

Nedelja 11. 11. ob 19.00 uri:
Futsal, 2. SFL: Tomaž Picerija Ozmec – Stripy Škofja Loka

Ponedeljek 12. 11. ob 16.00 uri:
Rokomet, 1. SRL: Jeruzalem Ormož – Branik Maribor

MLAJŠE SELEKCIJE:
Znanih osem rokometnih reprezentanc, ki bodo nastopile na OFEM – u (Olimpijski festival evrospke mladine) Utrecht 2013

Z sedeža EHF – a (Evropske rokometne zveze) so sporočili osem reprezentanc, ki bodo nastopile na Olimpijskem festivalu evropske mladine Utrecht 2013. Poleg gostiteljev Nizozemcev bodo nastopile še:
– SLOVENIJA
– NEMČIJA
– ŠVEDSKA
– DANSKA
– ŠPANIJA
– AVSTRIJA
– HRVAŠKA
Rezerve: BELORUSIJA, SRBIJA, NORVEŠKA

Mladi Slovenci katere vodita Ormožana Saša Prapotnik in Uroš Krstič so v času “krompirjevih počitnic” opravili pet dnevne priprave na Debelem rtiču. Do pričetka tekmovanja mlade Slovence čakata še dva kampa in nekaj eno ali dvo dnevnih trening akcij, kjer se bo skušalo odigrati čim več pripravljalnih tekem.