ROKOMET, 1. SRL, 8. in 9. krog:
Dve tekmi Vinarjev v štirih dneh

Rokometaši Jeruzalema so na zadnji tekmi v Ivančni Gorici razočarali in doživeli zaslužen poraz proti novincu v ligi. Še posebej katastrofalen je bil 1. polčas, kjer so si Sviškoti priigrali že deset točk prednosti (16 : 6). V obdobju od 52. do 54. minute so se Ormožanom ponudile tri priložnosti za zmanjšanje zaostanka na le – 1, vendar je prvič podaja kapetana Bojana Čudiča v protinapad bila nenatančna, drugič je s črte šestih metrov zgrešil Jan Gregorc in tretjič je domači vratar zaustavil 100 % priložnost krožnemu napadalcu Danijelu Mesariču. Domačini so tekmo zaključili z delnim izidom 5 : 0 in zmago s 30 : 23, ki je previsoka glede na potek tekme. Edine čestitke si za navijanje zasluži okrog 35 glasnih navijačev, ki so verjeli v preobrat tudi po klavrnem 1. polčasu. Zdaj sta v štirih dneh pred Ormožani dve tekmi. Že v sredo 7. novembra ob 19.00 uri na Hardeku gostuje Maribor, ki bo zaigral z novo okrepitvijo Matjažem Mlakarjem, ki bo do konca sezone na črti zamenjal poškodovanega Blaža Kleča. Vijoličasti v letošnji 1. SRL spadajo med najboljša štiri moštva, ki so za male klube kot je Jeruzalem premočan zalogaj. Četa trenerja Marke Šibile letos igra odlično, edini spodrsljaj si je privoščila doma proti Trimu. V golu sta odlična Gregor Čudič in Hrvat Ivan Pešić. Najmočnejši orožji Maribora sta odlični krili, na levi Simon Razgor in na desni strani Mario Šoštarič. Odlično vlogo organizatorja igre opravlja Miha Zarabec, ki je tudi odgovoren za pripravo strelov z razdalje Nikole Špelića ter Milana Mirkovića. Bistveno bolj pomembna bo za četo trenerja Saše Prapotnika sobotna tekma v Izoli, saj so Primorci eden izmed konkurentov Ormožanov v boju za obstanek v ligi. Vinarji so si že privoščili spodrsljaja v Sevnici in Ivančni Gorici, tretjega v Izoli si skoraj ne bi smeli, čeprav so v preteklosti v Kraški že padali tudi najboljši slovenski klubi. V taboru Jeruzalema bi bili zelo zadovoljni z vsaj eno zmago. Bolj proti Izoli kot proti Mariboru, saj bodo točke na Primorskem štele dvojno.

ROKOMET, mlajše selekcije:
Zmage, porazi

MLAJŠI DEČKI A (letniki 2000 in mlajši):
Visoka zmaga proti sosedom
Jeruzalem – V. Nedelja 32 : 9 (17 : 4)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga; A. Munda 2, B. Zadravec 3, P. Ozmec 8, Belec 4, Torič 2, Sovič, G. Hebar 3, Notersberg 10.
V. Nedelja: Pfeifer; A. Kovačec, Šoster, Horvat, Toplak 1, Škrjanec, Majcen 4, Slana 1, Kuhar 3, Anderlič.
Na vodstvo gostov z 2 : 1 so Jeruzalemčki odgovorili z delnim izidom 13 : 0 in vodstvom s 14 : 2. Zmagovalec je bil odločen.

MLAJŠI DEČKI B (letniki 2001 in mlajši):
Za gol boljša Velika Nedelja
Jeruzalem – V. Nedelja 12 : 13 (5 : 7)
Jeruzalem:
Borko; M. Korpič Lesjak, U. Horvat 1, Trstenjak, Perger 1, J. Lukman 1, M. Voršič, Sovič 5, Torič 2, G. Cvetko 2.
V. Nedelja: Pfeifer, Mesarec; V. Kovačec, A. Kovačec, Ozmec, Šoster, Kumer 1, Toplak 3, Kuhar 9.
Zmaga gostov z golom prednosti je zaslužena. Najvišja prednost mladih rokometašev iz Velike Nedelje je znašala tri zadetke (5 : 8, 6 : 9).