STRELSTVO, 20. DP v streljanju z zračnim orožjem:
20. DP zelo uspešno za ormoške strelce

V Kidričevem je 9. in 10. aprila potekalo jubilejno 20. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem.

Vernikova, Rok Tomažič in mladinci Kovinarja državni prvaki!!!
Med posamezniki se z naslovom državne prvakinje v kadetski konkurenci s standardno zračno puško lahko pohvali Petra Vernik, ki je dosegla 380 krogov. Državni prvak med posamezniki s serijsko puško je postal tudi mlajši pionir Rok Tomažič, ki je za laskavi naslov nastreljal 183 krogov. Tudi tretji naslov državnih prvakov pripada Strelskemu društvu Kovinar in sicer so Ormožani slavili v ekipni konkurenci mladincev v streljanju s pištolo. Za zmagovito ekipo ormoških mladincev so nastopali Kevin Venta, Grega Novak in Gregor Polajnko.
Na zmagovalne stopničke sta na DP med posamezniki stopili še Kevin Venta in Melisa Kosi, strelca Kovinarja. Venta je med mladinci s pištolo tekmo končal pri 640 krogih, kar je zadostovalo za bronasto kolajno. Kolajno iste barve je v konkurenci pionirk s serijsko zračno puško osvojila Kosijeva.

Ekipno se s srebrom lahko pohvalijo pištoljaši SD Jože Kerenčič. Strelci iz Miklavža pri Ormožu so pred DP merili na zlato medaljo, vendar so tokrat bili uspešnejši za 9 krogov strelci iz ekipe Dušana Poženela. Srebro za miklavške strelce so pristreljali Boštjan Simonič, Aleksander Ciglarič in Simon Simonič.
Srebro so ekipno s puško osvojili tudi mladinci Kovinarja, ki so nastopili v zasedbi Jan Šumak, Grega Novak in Gregor Polanjko.

Solidni uvrstitvi sta uspeli tudi kadetinji in pionirju Kovinarja, Melanie Habjanič ter Žanu Tomažiču. Habjaničeva je s puško za las ostala brez kolajne in je osvojila nehvaležno 4. mesto. Starejši od bratov Tomažič je s serijsko puško DP zaključil na 6. mestu.

Med deseterico najboljših posameznikov v državi se je uspelo uvrstiti še pištoljašema Boštjanu Simoniču na šesto in Aleksandru Ciglariču na deveto mesto. Pri pištoli je kadetinja Tina Novak zasedla 6., med mladinci s pištolo pa Grega Novak šesto in Gregor Polajnko 10. mesto.

Med mladinci s puško je Jan Šumak zasedel sedmo, ciciban Dario Brajkovič pa deveto mesto.

Z doseženimi rezultati strelci iz naše okolice morejo biti več kot zadovoljni, še posebej pa je treba pohvaliti dosežke mladih strelcev in za prihodnost ormoškega strelstva se v prihodnosti ni za bati.