STRELSTVO, 6. turnir Pokal Slovenije:
Venta pokalni prvak med posamezniki s pištolo; JKM pokalni prvak ekipno s pištolo; Kovinar Ormož pokalni podprvak s puško

V Ljubljani na strelišču Rakovnik je potekal 6. turnir za Pokal Slovenije.

Med posamezniki z zračno puško v 1. A ligi se je posamezne zmage na turnirju veselil Robert Markoja, Štefan Kovač Turnišče, pred Željkom Moičevičem, Grosuplje.

Markoja, zmagovalec turnirja tudi v Ormožu, si je turnirsko zmago in zmago v skupnem seštevku Pokala Slovenije priboril v čisto zadnjem strelu, kjer je za las prehitel Moičeviča. Markoja je v skupnem seštevku zbral 140, Moičevič pa 136 točk.
Kuharičevi, kateri je odlično kazalo že v predtekmovanju zadnjega turnirja, kjer je zasedla drugo mesto z izkupičkom 414,5 kroga je v velikem finalu osmih strelcev na koncu uspelo osvojiti tretje mesto za Markojo in Moičevičem. Kuharičeva je poleg Markoje ter Mitja Černija edina, kateri se je uspelo na vseh šestih turnirjih uvrstiti v veliko finale. Urška je na koncu v skupnem seštevku Pokala Slovenije končala na 4. mestu z izkupičkom 108 točk.
Solidni uvrstitvi sta na šestem turnirju z 9. in 11. mestom zabeležila še preostala člana Kovinarja Tadej Horvat in Jan Šumak. V skupnem seštevku je Šumak osvojil deveto, Horvat pa trinajsto mesto.

Ekipno so zmago v Ljubljani in skupni seštevek Pokala Slovenije osvojili strelci Grosupljega, ki so za pičli dve točki prehiteli ormoški Kovinar. Tretja ekipno v skupnem seštevku je bila ljubljanska Olimpija s 64 osvojenimi točkami.

Med posamezniki z zračno pištolo v 1. A ligi se je svoje tretje turnirske zmage v letošnji sezoni veselil Kevin Venta, Kovinar Ormož. Venta je v velikem finalu osmih najboljših pištoljašev na turnirju premagal Saša Stojaka s Ptuja. Člani Jožeta Kerenčiča Simon Simonič, Boštjan Simonič in ob odsotnosti Aleksandra Ciglariča Miran Miholič so osvojili 10., 24., in 25. mesto.

Preostala člana Kovinarja Mateja Levanič in Žan Tomažič sta sezono zaključila s 35. in 36. mestom.
Ekipno so se zmage na šestem turnirju veselili pištoljaši s Ptuja. Člani Jožeta Kerenčiča Miklavž pri Ormožu so na zadnjem turnirju osvojil šesto, Kovinar Ormož pa dvanajsto mesto.

V skupnem seštevku je Pokalni prvak Slovenije v streljanju z zračno pištolo postal Venta, Kovinar Ormož, ki je zbral kar 132 točk in je najbližji zasledovalki Petri Dobravec na drugem mestu ušel za štirinajst točk.
Boštjan Simonič je sezono končal na sedmem, Simon Simonič na osmem, Emerik Hodžič na desetem, Ciglarič na štirinajstem, Miholič na 33. mestu. Levaničevi in Tomažiču v letošnjem prvenstvu ni uspelo osvojiti točk. Ekipno so Pokalni prvaki znova postali pištoljaši Jožeta Kerenčiča iz Miklavža pri Ormožu z 68 osvojenimi točkami. Železniki so osvojili drugo, Ptuj tretje mesto. Ormoški Kovinar je ekipno v skupnem seštevku zasedel osmo mesto.

V 1. B ligi z zračno puško so člani TSO ekipno zasedli dvanajsto mesto. Med posamezniki je Aljaž Čučko zasedel 24., Boris Hergula 28. in Anton Novak 36. mesto.
V skupnem seštevku je ekipa osvojila dvanajsto mesto in se poslavlja od tekmovanja v 1. B ligi. Med posamezniki je Hergula sezono končal na 22., Vesna Mele na 33., Barbara Muhič na 38., Čučko na 41., in Novak na 46. mestu.

Zdaj se strelke in strelci marljivo pripravljajo na 24. državno prvenstvo, ki bo od 27. do 29. marca potekalo na Rogli. Naši predstavniki bodo znova merili na najvišja mesta v državi tako med posamezniki kot tudi ekipno.