Velika Nedelja Carrera Optyl – Moškanjci Gorišnica 33 : 27 (17 : 12)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Pfeifer 1 obr. – 1 x 7 m., Zorec, Majcen 1, Kaučič 2, Bombek, Hanželič 3, Horvat 10, Bezjak 1, Bračič 3, Preac 14 obr., Ivančič 6, Lorenčič, Zemljič, Špindler 7, Hojžar, Marin.
Trener: Bojan Munda
Zasluženo!
Težko pričakovano tekmo med sosedoma si je ogledalo lepo število gledalcev. Govorice, da so gostje varni pred izpadom in da bo Velika Nedelja Carrera Optyl na tekmi zagotovo zmagala, so demantirali igralci obeh ekip. Njihov pristop je bil maksimalen, vendar so bili domačini zaradi slabega točkovnega salda veliko bolj željni zmage. Zaradi poškodb v Slovenj Gradcu tokrat ni zaigral Dejan Veselko, prav tako pa je manjkal vratar Maksimiljan Dogša, ki ga je zelo dobro nadomestil Nejc Pfeifer. Veliko dela v tednu pred tekmo je imel fizioterapevt domačih Miran Mlinarič, ki je uspešno pripravil poškodovane igralce.
Domači so tekmo odlično začeli in v 6. minuti povedli s 4:0. Trener gostov Sebastjan Oblak je moral že v začetni fazi igre prvič vzeti minuto odmora. Vendar tudi to ni veliko pomagalo in domačini so še vedno nadaljevali z močno igro v obrambi in kombinatorno v napadu. V 15. minuti so vodili 10:4 in nekako vrnili gostom, ki so podobno odigrali jeseni v Gorišnici. V nadaljevanju polčasa so tudi gostje pokazali, da znajo igrati in uspešno sledili domačim, vendar ne bližje kot na zaostanek štirih golov. Prvi polčas so tako dobili domači z izidom 17:12.
Tudi v drugem polčasu je bil potek tekme zelo podoben prvemu delu. Domači so vodili z razliko 4­­–6 zadetkov, gostje pa so poizkušali prednost znižati, vendar brez uspeha. Varovanci trenerja Bojana Munda so si najvišjo prednost prigarali v 52. minuti, ko so povedli s 30:22. V zadnjih osmih minutah, ne glede na visoko vodstvo domačih, nobena ekipa ni popuščala, tako da se je igralo maksimalno borbeno vse do zadnjega sodniškega žvižga.
Končni rezultat 33:27 je vrnil nasmeh na obraze domačih ljubiteljev rokometa, vendar je kaj kmalu izginil, saj se vsi zavedajo, da sta do konca prvenstva še dve tekmi in točke so več kot potrebne. Za Velikonedeljčane sedaj prihaja dvotedenski premor kot naročen, saj bo čas za okrevanje poškodovanih igralcev in čas za priprave na zadnji dve tekmi. Prva tekma bo 11.5. v Grosupljem in druga 18.5. v Veliki Nedelji, ko v goste prihaja ekipa Grče iz Kočevja. Prav ta zadnja domača tekma bi lahko bila odločilna za obstanek v ligi, zato si že danes planirajte prost sobotni večer.
vir: Janko Meško RK Velika Nedelja