ROKOMET, zaključni turnir Pokala Slovenije:
Vinarji ob odličnih predstavah bronasti

Rokometaši Jeruzalema so na zaključnem turnirju Pokala Slovenije v Podčetrtku osvojili bron. Po prikazanem več kot zasluženo, saj je ekipa v obeh dneh prikazala odlične igre. Po letu 2010 je to drugi bron v zgodovini kluba v pokalnem tekmovanju. Glede na kvaliteto nasprotnikov so želje pred turnirjem segale le po dobrih predstavah in nabiranju novih izkušenj. Na koncu so si fantje in trenerji nabrali veliko novih potrebnih izkušenj, ki jih lahko ponudi le takšen turnir. Razveseljivo je, da so se prebudili ormoški vratarji in na koncu je organizator naredil napako, ko je za naj vratarja razglasil Gorazda Škofa (24 obramb) in ne Ormožana Boštjana Belca (27 obramb). Še posebej je treba pohvaliti igro v obrambi. Obramba 6 – 0 je bila čvrsta in tudi najboljše slovenske ekipe so imele težave za doseganje zadetkov. Za konec je treba pohvaliti organizatorje, ki so turnir pripravili na najvišjem možnem nivoju. Tudi kvaliteta vseh tekem je bila izjemna in res bi bilo škoda, če bi se nekatere slovenske ekipe odločile za nastope v SEHA ligi. Boljša bi bila možnost z Zagrebom in Veszpremom v slovenski ligi. Bron za Vinarje so osvojili: Gašper Jelen, Boštjan Belec, Sandi Žuran, Iztok Korpar, Primož Krabonja, Nejc Žmavc, Jaša Rajšp, David Bogadi, Siniša Radujković, Bojan Čudič, Jaka Špiljak, Tadej Sok, Matej Hebar, Anže Kljajič, Darko Cingesar, Aleš Šišmanovič, Gašper Hrastnik, Saša Prapotnik, Uroš Krstič, Mladen Grabovac, Izidor Cuković.

Boštjan Belec (RK Jeruzalem Ormož) in Nejc Žmavc (RK Jeruzalem Ormož) sta z odliko opravila svojo nalogo v Podčetrtku (foto: Sportal)

Polfinale:
Odločile izkušnje Koprčanov
Jeruzalem – Cimos 19 : 24 (10 : 10)
Jeruzalem:
Jelen (7 obramb), Belec (11 obramb), Korpar 1, Krabonja, Žmavc, Bogadi 4, Radujković 1, Čudič 7 (4), Špiljak 1, Sok 3 (1), Hebar, Kljajič, Cingesar 2, Šišmanovič, Hrastnik.
Cimos: Škof (14 obramb), Vran (3 obrambe), Skoko 2, Dobelšek 2, Brumen 3 (1), Čemas, Bombač 5, Poklar 1, Džono 1, Krivokapić 6, Skube 3 (1), Mlakar, Konečnik, Rapotec 1, Bogunović, Bundalo.
Sedemmetrovke: Jeruzalem 9 (5), Cimos Koper 4 (2).
Izključitve: Jeruzalem 12 minut, Cimos Koper 8 minut.
Rdeč karton: Žmavc (32.).
Igralec tekme: Dean Bombač (Cimos Koper).
Najbolj čvrsta tekma zaključnega turnirja je ponudila borbo do zadnjega atoma moči. Po začetnem vodstvu Cimosa s 4 : 2 so Vinarji pričeli prevzemati vajeti igre in rezultata v svoje roke. Obramba 6 – 0 je bila čvrsta, v golu je blestel Boštjan Belec, ampak Ormožanom nikakor ni uspelo uiti na prednost večjo od enega zadetka. Priložnosti za povišanje na +2 so se kar vrstile, ampak sta tudi Gorazd Škof in Jure Vran bila na visokem nivoju. Kar tri sedemmetrovke so zapravili rokometaši Jeruzalema do odmora. Kljub vsemu je preko 50 ormoških navijačev z izidom polčasa 10 : 10 bilo zelo zadovoljnih. Začetek 2. polčasa je dal odgovor o zmagovalcu. Izključitvi Nejca Žmavca (rdeč karton – 3 x 2 minuti) in Anžeta Kljajiča v 32. minuti so izkušeni Primorci izkoristili z delnim izidom 3 : 0 in vodstvom 13 : 10. V nadaljevanju so Jeruzalemčki nekoliko popustili in Cimos je držal prednost dveh do treh točk. Vinarji bi lahko ujeli nasprotnika, vendar so tehtnico na stran Cimosa prevesile tehnične napake in zgrešeni streli Ormožanov. Ob tem je Dean Bombač dosegel kar štiri zadetke „na uro“, na desnem zunanjem pa je blestel Milorad Krivokapić, ki ob višku kilogramov ima tudi višek rokometnega znanja v smislu tehnike. Prevladale so izkušnje in tudi kvaliteta Cimosa, ki je v 55. minuti preko Bojana Skoka prvič povedel s +4 (20 : 16). Kljub porazu so v taboru Jeruzalema bili zadovoljni s predstavo, ki je navdušila več kot 500 gledalcev v Športni dvorani na Hardeku.

Saša Prapotnik (trener RK Jeruzalem Ormož) je ekipo še drugič popeljal do brona v pokalnem tekmovanju (foto: Sportal)

Tadej Sok (RK Jeruzalem Ormož) ob prejemu rumenega kartona s strani sodniškega para Brecelj - Deržek (foto: Sportal)

Tekma za tretje mesto:
Fantastičnih 50. minut dovolj za bron
Jeruzalem – Maribor 28 : 27 (16 : 11)
Jeruzalem:
Jelen, Belec (16 obramb), Korpar 2, Krabonja 1, Žmavc 1, Bogadi 6, Radujković 2, Čudič 1 (1), Špiljak 2, Belec, Sok 3 (1), Hebar 1, Žuran, Kljajič 1, Cingesar 8 (3), Šišmanovič, Hrastnik.
Maribor: Lončar (7 obramb), Čudič (2 obrambi), Mirković 6, Tarabochia 4, Svalina, Oštir, Špelić 1, Kramar, Razgor 6 (1), Pučnik 4, Fister, Lesjak, Đukić, Šoštarič 2, Kleč 4, Špende.
Sedemmetrovke: Jeruzalem 6 (4), Maribor Branik 2 (2).
Izključitve: Jeruzalem 4 minute, Maribor 2 minuti.
Igralec tekme: Boštjan Belec (Jeruzalem Ormož).
Začetek tekme za Ormožane ni obetal nič dobrega. Maribor je povedel s 6 : 3, ob tem je v golu čudeže ustvarjal Mislav Lončar. Nato je sledil neverjetni preobrat, ki se je končal z delnim izidom 9 : 1 in vodstvom Jeruzalema z 12 : 7. Četa trenerja Saše Prapotnika je Vijoličastim očitala pravo rokometno lekcijo. Kar 9 minut Mariborčanom ni uspelo zatresti mreže izjemnega Boštjana Belca, ki je do odmora zbral kar 11 obramb. Z čvrsto obrambo in lahkimi zadetki iz protinapadov so Jeruzalemčki na odmor odšli s prednostjo 5 točk (16 : 11). V 2. polčasu je najvišja prednost večkrat znašala 6 zadetkov, nazadnje pri rezultatu 22 : 16. V zaključku je do izraza prišla utrujenost Ormožanov, ki v napadu več niso imeli nobene ideje, ob tem so zapravili dva protinapada, kar so spretno izkoristili Mariborčani in Marko Tarabochia je v zadnji minuti izid izenačil na 27 : 27. Dobrih 20 sekund pred koncem je za zmago zadel Darko Cingesar, poskus Milana Mirkovića za izenačenje pa je končal nad ormoškim golom. Veselje ob osvojitvi brona se je lahko začelo.

Jure Cvetko in Brstin Kavalar sta delila pravico na sosedskem derbiju z Mariborom (foto: Sportal)

David Bogadi (RK Jeruzalem Ormož) je bil skupaj z Darkom Cingesarjem prvi strelec Vinarjev na turnirju (foto: Sportal)

Veselje Jeruzalemčkov po zmagi nad Mariborom z 28 : 27 (16 : 11) in osvojitvi brona (foto: Sportal)

ROKOMET, mlajše selekcije:
MLAJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
Ugnali močno zasedbo Sviša
Jeruzalem – Sviš 18 : 11 (7 : 4)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga (14 obramb); Munda, Notersberg 8 (1), G. Hebar 5, Sovič 1, Šulek, Torič, Vrankovečki, G. Cvetko, P. Ozmec, Škerjanec 4, Trstenjak. Trener: Iztok Luskovič
V tekmi 1. kroga polfinala so Jeruzalemčki na Hardeku z 18 : 11 ugnali močno zasedbo Sviša iz Ivančne Gorice. Takoj v uvodu so domačini povedli s 4 : 0, gostej so svoj prvi zadetek dosegli šele v 9. minut. V 2. polčasu odlična igra Jeruzalema, ki je povedel celo s +10, 17 : 7. V golu je blestel Žan Firšt Šeruga, ki je do konca zbral 14 obramb. Iz razdalje je mrežo Sviškotov odlično zadeval Anže Notersberg. V 2. krogu ekipa gostuje v Slovenj Gradcu.

MLAJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
Do zmage na račun obrambe
Jeruzalem – Drava 22 : 19 (10 : 12)
Jeruzalem:
Rizman (11 obramb), Firšt Šeruga; Niedorfer 7 (1), M. Hebar 4 (3), Šoštarič 2, Ž. Kociper, Zidarič 5, Voljč, Petek 1, G. Hebar, Voršič 2, Kozel, Štrucl, Škorjanec, Munda 1, Notersberg. Trener: Iztok Luskovič
Kljub okrnjeni zasedbi je ekipa Jeruzalema uspela ugnati fizično močnejšo zasedbo Drave. Gostje so izkoristili svojo premoč v fiziki in v nekaj primerih vodili tudi za tri zadetke. Z odlično igro v obrambi in hudim tempom so na koncu Jeruzalemčki zlomili odpor Drave. V 2. krogu državni podprvaki gostujejo v Novem mestu pri Krki.

Mlajše deklice A (1999 in mlajše):
Zagorjanke boljše
RK Jeruzalem Ormož : RK GEN – I Zagorje 9 : 24 (3 : 10)
Jeruzalem:
Škorjanec Anea, Polič; Kolenko, Hergula 2, Zorjan, Šalamija 1, Bukovec 1, Ozmec, Škorjanec Ana 4, Rodi 1, Pintarič M., Pintarič V., Kociper. Trenerki: Tjaša Brumen in Vesna Havlas.
V 12. krogu lige Mlajše deklice A-VZHOD so domačinke visoko izgubile proti favoritinjam iz Zagorja. Kljub temu je bil na tekmi viden napredek in v določenih trenutkih tekme je igra lepo stekla. To trenutno ne zadostuje za večja presenečenja, nakazuje pa na napredek, ki ga dekleta izkazujejo iz tekme v tekmo.

Mlajše deklice B (2000 in mlajše):
Zamujena priložnost Ormožank
RK Jeruzalem Ormož : RK GEN – I Zagorje 14 : 14 (7 : 6)
Jeruzalem:
Polič; Kolenko, Hergula 9, Ozmec, Škorjanec 4, Rodi 1, Pintarič, Kociper. Trenerki: Tjaša Brumen in Vesna Havlas.
Ormožanke so v povratni tekmi lige Mlajše deklice B-VZHOD ponovno remizirale z nasprotnicami iz Zagorja. Domačinke so prikazale zelo slabo igro in Zagorjankam dovolile, da iz Ormoža odnesejo točko. Deklice RK Jeruzalem Ormož trenutno zasedajo 3. mesto na lestvici v predtekmovalni skupini.

Starejši dečki A (letniki 1997 in mlajši):
Visoka zmaga proti Šmartnem
Jeruzalem Gorišnica – Šmartno 40 : 17 (17 : 9)
Jeruzalem Gorišnica:
Mendaš, Caf; Lukman 2, Šandor 5, Horvat, Kociper 3, Tement 3, Štumberger, T. Sok, Kosi, Geč 3, Topolovec 7 (1), Kolmančič 7, Vesenjak 10 (2). Trenerja: Mladen Grabovac in Franc Šandor
Letniki 1997 so visoko ugnali Šmartno in ostajajo v boju za uvrstitev na zaključni turnir. Tudi tokrat je odlično delovala obramba Jeruzalemčkov, ki je gostom puščala malo prostora za zaključne strele. V četrtek 8. 3. ob 18.50 uri Jeruzalem Gorišnica gostuje na Ptuju pri Dravi.

Starejši dečki B (letniki 1998 in mlajši):
Kljub slabi predstavi do zmage
Jeruzalem – Šmartno 32 : 29 (17 : 14)
Jeruzalem:
Fekonja (1 obramba), Caf (7 obramb); Ulaga 1, Zidarič 1, Plavec 1, Horvat 7 (1), Sok 8, Šoštarič, Niedorfer, Luci, Kosi 9 (1), Ozmec 3, Grabovac, M. Hebar 2. Trener: Mladen Grabovac
Kljub slabi predstavi so Ormožani proti Šmartnemu dosegli zmago in ostajajo kljub slabšemu začetku v igri za zaključni turnir najboljših ekip. V zaključku tekme so gostje zapravili dva protinapada (obakrat vratnica) za približanje na le zadetek zaostanka.