Minuli teden je kar 51 različnih ponudnikov od tod okrog prejelo certifikate za kolektivno blagovno znamko »Jeruzalem Slovenija«. Gre za projekt, ki v smislu razvoja turizma oziroma turistične ponudbe veliko obeta:

2. Kar hitro pa bi se lahko zgodilo, da na turističnih zemljevidih ne bi bilo več ormoškega letnega kopališča. Tudi Picerija PARK, ki je del kopališkega kompleksa, je svoja vrata zaprla z novim letom. O trenutni situaciji je beseda tekla na minuli seji ormoškega občinskega sveta:

3. Tudi nadaljevanje oddaje prinaša razmišljanje oziroma prizadevanja za razvoj turizma. V tem duhu je namreč tudi na Kogu v okviru ANTONOVANJA potekal delovni sestanek na temo: »Priložnosti podeželja in lokalnih ponudnikov«. Sestanka so se poleg domačih ponudnikov udeležili tudi številni gostje s slovenskega političnega vrha.

4. Naslednjih nekaj minut v oddaji pa posvečamo slovenskemu kulturnemu prazniku. Tako smo se odpravili v sled najstarejšim knjigam, ki jih hranimo v domači občini. Pomislili smo na Petra Dajnka in njegove več kot 180 let stare kronike, ki jih hranijo v velikonedeljskem župnišču in tamkajšnjem gradu:

5. Ob slovenskem kulturnem prazniku so povsod naokrog – gotovo pa po šolah – potekale različne proslave. Tudi mi smo jih nekaj zabeležili. Danes si bomo ogledali nekaj utrinkov s proslave, ki so jo pripravili učenci osnovne šole Ormož ter se pogovarjali z mentorico umetnostnega krožka mag.Matejo Meško:

6. Oddajo bomo zaključili s športnimi dogodki: zraven smo bili na velikem derbiju DRUGE slovenske futsal lige med Tomažem in Ptujem; in na rokometni tekmi med Loko in Jeruzalemom, kjer so Ormožani – žal – doživeli 10.prvenstveni poraz…

VABLJENI k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri. Ponovitve bodo jutri ob 10.in 16.uri, v soboto ob 18.uri ter v nedeljo ob 11.in 18.uri. Oddajo pa si lahko ogledate tudi v okviru programov SIP TV in PeTV.