ROKOMET, 1. SRL, 16. krog:
Praznik rokometa v Ormožu

Petkov večer bo v malem mestu Ormož ob reki Dravi rokometno obarvan, saj na Hardek v tekmi 16. kroga 1. SRL prihaja aktualni državni prvak, udeleženec Lige prvakov in vodilno moštvo lige Gorenje Velenje. Ose so od samostalnosti Slovenije trikratni državni prvak, bile bi štirikrat, če jim 24. marca 2010 na Hardeku ne bi Vinarji odščipnili točke (27 : 27). Oziroma bolje rečeno so Jeruzalemčki v 40. minuti vodili s kar 23 : 15. To je tudi zadnja medsebojna tekma, kjer so Vinarji osvojili točko proti Osam. Danes so drugi časi. Kvaliteta slovenske elitne lige je padla in vse manj je tujcev, ki so odlično služili v obljubljeni deželi Sloveniji. Ob tem so najboljši slovenski igralci odšli v tujino, priložnost za igro v vseh klubih dobiva vse več mladih in doma vzgojenih igralcev. Ti si pridno nabirajo bogate izkušnje na prvoligaških rokometnih igriščih in pozitivna posledica, močne slovenske reprezentance vseh starosti, bo vidna že čez kakšno leto ali dve. Tisti najboljši v slovenski ligi pa bodo končali v nemški in francoski ligi ali pa pri najbogatejših klubih iz Vzhoda (npr. Veszprem). Tako bo v petek trdnjavo na Hardeku v dresu Gorenja obiskal eden najbolj vročih igralcev Lige prvakov in zvezda 1. SRL Staš Skube. Trebanjec, ki v višino meri 176 cm, je v vlogi organizatorja igre pri Gorenju zamenjal Ormožana Marka Bezjaka. Skube letos navdušuje v dresu Velenjčanov in Gorenje ga bo težko zadržalo. Zanimanje za fanta je ogromno in želijo si ga najboljši evropski klubi. Ormož ostaja klub, ki proizvaja igralce za najboljše klube v Sloveniji, Velenje pa ostaja klub, ki je najboljša odskočna deska za prehod iz Slovenije v Evropo. V dresu Gorenja bomo videli še nekaj bivših Jeruzalemčkov: Roka Golčarja in Darka Cingesarja.

Staš Skube (Gorenje, prej Trimo) najbolj vroč igralec v Evropi. Foto: Sportal

Staš Skube (Gorenje, prej Trimo) najbolj vroč igralec v Evropi. Foto: Sportal

Poleg Os si tudi Vinarji letos zaslužijo večjo pozornost. Klubu so rokometni strokovnjaki napovedovali izpad iz elitne druščine, vendar je trenerju Saši Prapotniku uspelo skupaj z najizkušenejšimi igralci (Belec, Radujković, Čudič, Gregorc, Putarek, Mesarić, Bogadi, Šišmanovič) izvlečti maksimum in ekipa se pred današnjim srečanjem nahaja na odličnem 6. mestu. V klubu so se pametno odločili, da na tekmah proti nedotakljivemu triju Gorenju, Celju, Mariboru dobijo priložnost za igro vsi igralci in da se na teh tekmah spočijejo glavni nosilci igre. Tudi tokrat proti Gorenju ne bo drugače, saj so vse misli usmerjene na zadnjo tekmo letošnje sezone, ki bo v soboto 21. decembra na Hardeku proti Trimu. Tekma med Jeruzalemom in Gorenjem se prične ob 19.30 uri.

Kljub zmagi nad Slovanom si v taboru Jeruzalema ne ustvarjajo iluzij o mogočem presenečenju proti Gorenju. Tisti časi so minili, ko so Vinarji na Hardeku parirali Osam. Trojček Gorenje, Celje, Maribor je letos enostavno premočan za dva razreda od Vinarjev. Foto: RD Slovan

Kljub zmagi nad Slovanom si v taboru Jeruzalema ne ustvarjajo iluzij o mogočem presenečenju proti Gorenju. Tisti časi so minili, ko so Vinarji na Hardeku parirali Osam. Trojček Gorenje, Celje, Maribor je letos enostavno premočan za dva razreda od Vinarjev. Foto: RD Slovan

ROKOMET, 1. B SRL, 11. krog:
Zeleni gostujejo na Igu

Rokometašem Velike Nedelje na domačem parketu v 10. krogu ni uspelo presenetiti drugouvrščene Dobove, ki je visoko slavila z izidom 31 : 16 (18 : 8). Zdaj je pred varovanci trenerja Bojana Munde vroče gostovanje na Igu pri Mokercu. Gre za derbi začelja, kjer bodo točke štele dvojno. Z zmago bi si Velika Nedelja podaljšala upanje glede obstanka v 1. B ligi. Žal tudi tokrat ekipa ne bo zaigrala v popolni zasedbi.Tekma je na sporedu v soboto 14. 12. ob 19.30 uri.

RAZPORED TEKEM od petka 13. do torka 17. 12. 2013:
MLAJŠI DEČKI B (letniki 2002 in mlajši):
Jeruzalem Ormož V. Nedelja Carrera Optyl – Moškanjci Gorišnica
Petek 13. 12. 2013 ob 16.00 uri v Športni dvorani pri Veliki Nedelji

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
Jeruzalem Ormož – HIB Graz (Avstrija)
Petek 13. 12. 2013 ob 17.15 uri v Športni dvorani Hardek

ČLANI, 1. SRL, 16. krog:
Jeruzalem Ormož – Gorenje Velenje
Petek 13. 12. 2013 ob 19.30 uri v Športni dvorani Hardek

MLADINCI (letniki 1993 in mlajši):
Velika Nedelja Carrera Optyl – Maribor Branik
Nedelja 15. 12. 2013 ob 10.30 uri v Športni dvorani pri Veliki Nedelji

MLADINCI (letniki 1993 in mlajši):
Jeruzalem Ormož – Rudar Trbovlje
Nedelja 15. 12. 2013 ob 16.00 uri v Športni dvorani Hardek

REPREZENTANCA SLOVENIJE MLAJŠI KADETI (letniki 1998 in mlajši):
Slovenija I – Slovenija II
Ponedeljek 16. 12. 2013 ob 15.30 uri v Športni dvorani na Hardeku
RK Jeruzalem Ormož: Jurček Korpič Lesjak, Miha Kavčič, Dominik Ozmec, Boštjan Žižek Cvetko, Gašper Horvat, Tilen Kosi. Reprezentanco letnika 1998, katero vodita Ormožana Saša Prapotnik in Uroš Krstič ter Goran Debelak (Radovljica), od 31. 1. do 2. 2. v Bugojnem v BiH čaka prva mednarodna preizkušnja. Nastopile bodo reprezentance Slovenije, Hrvaške, Srbije in Katarja.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
Jeruzalem Ormož – V. Nedelja
Torek 17. 12. 2013 ob 17.15 uri v Športni dvorani Hardek