ROKOMET: Izkoristiti dober žreb; Pomembna zmaga Velike Nedelje

Izkoristiti dober žreb
Redni del sezone v 1. SRL je za nami. Rokometaši Jeruzalema so po 22 tekmah zbrali 14 točk (6 zmag, 2 remija, 14 porazov) in zasedli 9. mesto. Tudi lansko prvenstvo so Vinarji redni del sezone končali na 9. mestu in to s trinajstimi točkami. Osvojeno mesto po rednem delu v Ligi za obstanek prinaša ugodnejši žreb, katerega bi veljalo izkoristiti in zbrati čim več točk za potrditev obstanka v ligi. Zaenkrat mesti, ki vodita ligo nižje zasedata Sevnica z osmimi in Krško s tremi točkami. Liga za obstanek bo tudi priložnost za nabiranje prepotrebne minutaže in izkušenj mladih rokometašev. Graditi se bo začela ekipa za novo sezono.
Jeruzalem že v petek 15. 3. ob 19.30 uri čaka prva domača tekma proti zadnjeuvrščeni ekipi Krškega, ki pa iz tekme v tekmo igra bolje ter napreduje in bo v Ligi za obstanek nevaren nasprotnik vsem ekipam. Ob preveliki meri podcenjevanja se Ormožanom ne piše nič dobrega, vendar je verjeti, da je v ekipi dovolj izkušenosti, kvalitete in pameti, da se na kolena položi sicer že odpisanega nasprotnika.

Razpored tekem:
1. krog, petek 15. 3. ob 19.30 uri: Jeruzalem – Krško
2. krog: Sevnica – Jeruzalem
3. krog: Jeruzalem – SVIŠ Ivančna Gorica
4. krog: Jeruzalem – Ribnica Rh
5. krog: Izola IP – Jeruzalem

Pomembna zmaga Velike Nedelje
Velika Nedelja Carrera Optyl – Mokerc Ig 32 : 24 (16 : 11)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec 2, Majcen 6, Kaučič, Hanželič 4, Horvat 7, Bezjak, Veselko 2, Bračič 1, Preac 6 obr., Ivančič 9, Špindler 1, Dogša 4 obr., Lorenčič, Zemljič, Hojžar, Marin. Trener: Bojan Munda
Tekmo proti gostom z Iga so igralci Velike Nedelje Carrera Optyl pričakovali z mešanimi občutki. Vsem je namreč bilo jasno, da šteje samo zmaga. Ker start v nadaljevanje sezone ni bil uspešen in ker je v zadnjih dneh bilo veliko raznih govoric, povezanih z delovanjem kluba, je vse zanimalo, kako bodo reagirali domači navijači. Vendar je bil ta strah odveč in kljub vsemu naštetemu so ljubitelji zelenih ostali zvesti svojemu klubu in ponovno napolnili športno dvorano Velika Nedelja.
V začetnih minutah tekme so z golom do dvema razlike v vodstvu bili gostje. To je trajalo do 10. minute, nato so domači izenačili in takoj zatem prešli v vodstvo. V obdobju od 10. do 17. minute so zaigrali odlično in si zagotovili lepo vodstvo za +5 (12:7). Tudi v drugi polovici polčasa so nadaljevali z zelo borbeno igro in polčas zaključili z zanesljivim vodstvom 16:11.
Tudi v drugem polčasu so domačini zaigrali zelo dobro in uspešno branili vodstvo, priigrano v prvem polčasu. Vodstvo bi lahko bilo tudi višje, vendar so Velikonedeljčani napravili kar nekaj nepotrebnih napak. V zaključku tekme so domači izkoristili številne izključitve zelo nervoznih gostov in si v 58. minuti priigrali najvišje vodstvo na tekmi 30:21. Zaključek tekme so odigrali tudi kadeti in tekmo končali ob stoječih aplavzih domačih navijačev.
Kljub zelo pomembni zmagi pa Velikonedeljčane čaka napeta končnica prvenstva. Oddiha torej ni in ga do konca prvenstva tudi ne bo. Sedaj jih čakata dve zelo težki gostovanji, in sicer Šmartno in Cerklje, nato pa domača tekma proti direktnemu konkurentu za izpad Škofljici.
vir: Janko Meško (Velika Nedelja Carrera Optyl)

Kadeti Jeruzalema v torek 12. 3. gostijo Dravo
Po prvem prvenstvenem porazu na domačih tleh proti Celju (26 : 30) pred 300 gledalci je danes na sporedu nova polfinalna tekma kadetov Jeruzalema. V torek 12. 3. ob 18.45 uri bodo na Hardeku gostovali rokometaši ptujske Drave, katere so Jeruzalemčki letos dvakrat že porazili. Gre za zaostalo tekmo, katera je zaradi lokalnega rivalstva vredna ogleda.