Na Maleku, sredi Jeruzalemsko – Ormoških goric, se je danes zaključila 9.likovno literarna kolonija, ki jo tradicionalno organizira OI JSKD Ormož v sodelovanju z Likovnim društvom LIKUDO in Literarno – kulturnim društvom PRASILA Središče ob Dravi. Posebnost letošnje likovno – literarne kolonije je bila tudi udeležba ljubiteljskih fotografov, ki so delovali pod mentorstvom znanega fotografa Cirila Ambroža. Literarnim ustvarjalcem je bila mentorica pisateljica Helena Srnec, likovnim pa likovna pedagoginja Janja Rudolf. Likovne kolonije se je v dveh dneh udeležilo 30 ustvarjalcev, ki so letos ustvarjali na temo »Podobe Prlekije«, skupaj so ustvarili 40 del, ki si jih bomo lahko ogledali na razstavi v Beli dvorani Grajske pristave. Odprtje razstave bo 12. novembra ob 18. uri in bo ena od prireditev v okviru projekta »Rastoča knjiga«.
Danes je udeležence likovno-literarne kolonije obiskala tudi sekretarka na Ministrstvu za kulturo RS mag. Minka Jerebič, pisateljica in predsednica kulturno-zgodovinskega društva Rusalka ( Ljubljana) ter vsestranska kulturna delavka, ki se v tem času ukvarja z raziskovanjem poslanstva in delovanja Križniškega reda na Ormoškem območju. Tako je obisk likovno – literarne kolonije na Maleku izkoristila tudi za srečanje s priorjem Križniškega reda Jankom Štamparjem, srečanju pa so se pridružili tudi župan občine Ormož Danijel Vrbnjak, podžupanja Irma Murad in direktor JZ TKŠ občine Ormož Andrej Vršič, ki so se izkazali kot dobri poznavalci delovanja, a tudi zaslug Križniškega reda na Ormoškem. Barbara Podgorelec, vodja OI JSKD Ormož jim je predstavila likovno – literarno kolonijo in izpostavila medgeneracijsko delovanje, ki je vsa leta do zdaj ena od značilnosti tovrstnih srečanj na Maleku.
Dvodnevno likovno – literarno – fotografsko kolonijo na Maleku je OBMOČNA IZPOSTAVA JSKD Ormož tudi letos organizirala s pomočjo občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, podjetja Puklavec Family Wines ter z donacijama Knjigovodstva Plečko in Knjigovodstva Iztok Rakovec.
Ujeti trenutki: