V okviru dnevov odprtih vrat DESTINACIJE JERUZALEM je minulo soboto in minuli ponedeljek bilo možno obiskati vrt ALOJZA ŠKRJANCA na Hardeku.
Med mnogimi lepotami, ki jih ponuja svet okrog nas in na katerega smo lahko upravičeno ponosni, so tudi urejene okolice hiš in vrtovi, ki navdušujejo. Snovalci destinacije Jeruzalem, med katerimi je tudi dipl. inž. Hortikulture Anita Bolčevič, so hitro odkrili velikega vrtoljubca Alojza Škrjanca na Hardeku in njegov pester vrt okrog hiše, ki je čudovit primerek truda in ljubezni do narave, gotovo pa tudi marljivosti. Škrjanec svoj vrt tudi rad razkaže, zato ga ni bilo težko nagovoriti, da v okviru predstavitve naravnih bogastev DESTINACIJE JERUZALEM pripravi »dan odprtih vrat«. Vrtoljubci, ki so ga obiskali v soboto, 27-tega in v ponedeljek 29-tega aprila, niso skrivali navdušenja: Škrjančec vrt je namreč prava zakladnica narave v njem pa uspeva čez petsto različnih rastlin, med katerimi prevladuje cvetje. Da je najbolj ponosen na rdeč rododendrom Baden-Baden, ki zacveti v času njegovega osebnega praznika, pravi Alojz Škrjanec, ki o svojem vrtu zelo rad pripoveduje in rad tudi razkaže svoje bogastvo okrog hiše.
Družina ga ob tem tudi podpira. Vse goste so tudi pogostili, kot je pač navada v Prlekiji; še najbolj pa so vsi skupaj bili veseli navdušenih obrazov in možnosti, da z ostalimi vrtoljubci izmenjajo izkušnje. 75-letni Alojz Škrjanec je namreč kljub dolgoletnim izkušnjam in zavidljivemu znanju vedno dovzeten za kakšno novost in mnenje.