ROKOMET, RK Jeruzalem Ormož:
Priprave v polnem teku

Rokometaše Jeruzalema od pričetka prvenstva ločijo le še trije tedni. V 1. krogu, ki bo na sporedu 9. septembra, na Hardek prihaja Ribnica, lani tretje uvrščena ekipa prvenstva:”Z enim okom že pokukamo k rezultatom pripravljalnih tekem našega prvega nasprotnika. Sicer pa o Ribnici še ne razmišljamo. Glede na dolgoletne izkušnje tudi vemo, da so pripravljalne tekme eno in prvenstvene tekme povsem nekaj drugega. Še vedno nas mučijo izostanki pomembnih mož kot so Jure Kocbek, Miha Kavčič, Tilen Kosi in Dominik Ozmec. Nastop Kocbeka in Kavčiča v 1. krogu je pod vprašajem. Kosi, ki je pred dnevi opravil magnetno resonanco, zagotovo ne bo igral. Čakamo rezultate njegovih izvidov, ki pa zagotovo ne bodo dobri. V kakšnem stanju bo iz Gruzije prispel Ozmec je tudi veliko vprašanje. Glede na številne težave s poškodbami v Gruziji (zvin gležnja, presek čela, bolečine v ramenu) se bojim, da je tudi on izgubljen za Ribnico in mogoče še dlje. Proti Vidovcu je manjkal tudi kapetan Bojan Čudič, vendar z njim je vse v redu in trenira že v normalnem ritmu. Treniramo pač z ekipo, ki je na razpolago ter ob tem na vsaki tekmi ponudimo minute mladim igralcem letnika 1999 in 2000. Za prihodnost ormoškega rokometa se nimamo za bati, vendar bo potrebno biti pazljiv s temi mladimi talentiranimi rokometaši, ki bodo na svoj račun prišli šele čez dve oz. tri leta,” nam je po koncu sredinega treninga povedal trener Saša Prapotnik. Jeruzalemčki so v ponedeljek odigrali tekmo v Vidovcu in visoko slavili. Proti hrvaškemu 1. B ligašu so zabeležili zmago z rezultatom 35 : 26 (17 : 10). Vratar Matic Šulek je zbral 9 (od 21. do 60. minute), Tomislav Balent je dodal 8 obramb (od 1. do 21. minute). Strelci: Rok Žuran 8, Gal Cirar 5, Tinek Hebar 3, Matej Niedorfer 3, Jaša Rajšp 3, Luka Voljč 2, Teo Šulek 2, Anže Šoštarič 2, Danijel Mesarić 2, Gašper Hebar 2 (1), Frano Vujović 1, Žak Ciglar 1, Aljoša Munda 1 (1). V četrtek pozno zvečer so Vinarji na Hardeku gostili ptujsko Dravo. Poročilo s tekme bomo podali v naslednji številki Štajerskega tednika.

Rokometni tabor se iz Koga seli k Veliki Nedelji
V ormoškem klubu je bilo praktično vse nared za tabor, ki bi moral potekati od 22. do 25. 8. na Kogu, vendar so iz OŠ Kog sporočili, da šolski prostori zaradi gradbenih del ne bodo dokončani in zaradi varnosti otrok je bilo potrebno najti novo rešitev. V Ormožu so jo s pomočjo pastoralnega centra Elizabetina hiša in OŠ Velika Nedelja našli in tabor bo od torka 22. do petka 25. 8. potekal pri Veliki Nedelji:” Na srečo smo hitro našli rešitev po zaslugi prijorja Janka Štamparja in ravnatelja OŠ Velika Nedelja Antona Žumbarja, ki sta nam ob nepričakovani težavi priskočila na pomoč. Pri Elizabetini hiši pri Veliki Nedelji je enkrat že potekal tabor tako, da teren dobro poznamo in nam nudi vse potrebno za brezhibno izpeljavo tabora, ki bo letos mednarodni. Rekordna udeležba se obeta v drugi od treh skupin, katero tvorijo letniki 2006/07. Tu je prijavljenih več kot dvajset fantov in upam, da se nam pridruži še kakšno dekle tega letnika. Tudi prva skupina (2003/04/05) in tretja skupina (2008/09/10) sta solidno polni. Ker še ni konec s prijavami pričakujemo okrog 50 do 60 sodelujočih na taboru. Urnik ostaja nespremenjen kot je veljal za Kog in prvi zbor bo v torek 22. 8. ob 17.00 uri pri Elizabetini hiši pri Veliki Nedelji. Prijave se še zbirajo do petka 18. 8. na mail: rkormoz@gmail.com ali telefon 040 619 722 (Uroš K.),” je glede tabora povedal predsednik kluba Martin Hebar.

Dominik Ozmec in Gašper Horvat brez medalj
Ormožana, ki od 8. do 20. avgusta zastopata barve Slovenije na kadetskem prvenstvu U19 v Gruziji sta po porazu proti Hrvaški v osmini finala ostala brez možnosti za osvojitev kolajne:” Za nas je bilo usoden poraz v 1. krogu proti Tuniziji. Videlo se je tudi, da nam preveč manjkajo trije igralci, ki so lani nosili dres Jeruzalema: kapetan Tilen Kosi, Miha Kavčič, Gregor Ocvirk. S tem triom bi se zagotovo borili za najvišja mesta na prvenstvu. Kljub velikemu razočaranju ob porazu v osmini finala proti Hrvaški lahko zase povem, da sem pustil srce na igrišču kljub težavam s poškodbami. Verjamem, da so tudi moji soigralci dali vse od sebe. Žal je Hrvaška bila v tem dnevu boljša in čaka nas borba od 9. do 16. mesta. Seveda je razočaranje veliko, saj smo v Gruzijo odpotovali z željo po visoki uvrstitvi. Pred dvema letoma smo v Gruziji na olimpijskem festivalu evropske mladine igrali finale s Francozi, ki so zame tudi glavni favoriti za tretjo zaporedno lovoriko pri generaciji 1998 in mlajši,” je vidno razočaran povedal eden najboljših slovenskih obrambnih igralcev tega letnika Dominik Ozmec. Tako sta letos mladinska reprezentanca U21 in kadetska reprezentanca U19 ostali brez kolajn. Za obe ekipi sta bili usodni tekmi osmine finala.