Ormoški TAROK KLUB »Štraus« letos praznuje 15.obletnico delovanja. Obletnico so obeležili z mednarodnim turnirjem, ki je minulo soboto potekal v gostišču »Pri Marti v Cvetkovcih«:
Ormoško tarok društvo Štraus ima dolgo tradicijo. S prvimi tekmovanji so začeli leta 2001, ko so še delovali kot sekcija znotraj Rokometnega kluba Ormož. Leta 2004 so ustanovili svoje društvo, in ga poimenovali STRAUS – v letih do danes pa vzgojili vrsto igralcev, ki v državi posegajo po najvišjih mestih. Ponašajo se 3-kratnim državnim prvakom, in 2-kratnimi državnimi prvaki v ekipnem tekmovanju. Ter 3x kratnim bronastim priznanjem na tekmovanjih za pokal Slovenije, in mnogimi najboljšimi uvrstitvami na regijskih in drugih tekmovanjih v državi.
Med 61 tekmovalci, ki so se udeležili minulega prazničnega turnirja se je najbolje odrezala LIDIJA Tušek iz Ptuja; druga je bila Laura Papič iz Ljubljane. Tretji pa Fredi Hazemali iz Ptuja. Med domačimi »tarokaši« oziroma člani ormoškega kluba se je najbolje odrezal Zlatko Zadravec, ki si je »prikartal« 11.mesto.

Zbrani tekmovalci “Pri Marti”: