Turistično društvo Podgorci je bilo PRVO na slovenskih tleh, ki je začelo z ocenjevanjem vina. To tradicijo jim je uspelo kljub mnogim “posnemovalcem” po državi, obdržati do današnjega dne. Pa ne gre samo za ocenjevanje vin, pač pa tudi za izobraževanje in kulturo pitja, oziroma za praznik vina in domačih jedi, ki je v kraju velik dogodek.
Letos je na ocenjevanju bilo 60 vzorcev vin. Sedemčlanska komisija, ki so jo sestavljali (predsednik) Andrej Rebernišek in člani: Lidija Ruška, Franc Bezjak, Cvetka Sakelšek, Matija Kociper, Simona Rajh in Martina Horvat so jih ocenil po dopolnjeni 20 točkovni Buxbaumovi metodi.
Da so vina tod okrog vse kvalitetnejša, dokazujejo izjemni rezultati. Kar 31 vzorcev je bilo zlatih, 28 srebrnih, le eno vino pa si je prislužilo bronasto medaljo.
Vrhunec 43.praznika vina in jedi pa bo 17,maja s pričetkom ob 19.uri, ko bodo vinogradnikom oziroma vinarjem podelili priznanja, vsa vina pa bodo tudi na pokušino.