Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 2. 7. 2018 do 7. ure dne 3. 7. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK: 3. 7. 2018

Ob 08.35 smo na PP sprejeli prijavo tatvine mobilnega telefona, ki se je zgodila na prireditvi v Sv. Tomažu dne 30.6.2018. Po zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba.

Ob 09.00 smo v naselju Središče ob Dravi obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Ker sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu, je patrulja odstopila od ogleda.

Ob 11.30 smo bili obveščeni, da sta v kraju Litmerk dva psa pokončala srno. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep – predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 15.06 smo v Ormožu na Ljutomerski cesti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo treh vozil. Voznici je bil zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji izdan plačilni nalog.

Ob 15.10 smo v Lahoncih obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. O Ugotovitvah bomo obvestili ODT Ptuj.

Ob 21.19 smo bili napoteni na kršitev javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo, da je parter napadal partnerko, ji grozil, zaradi česar smo mu izrekli prepoved približevanja, ker pa je osumljenec grozi s samomorom smo na kraj poklical ekipo Zdravstvenega doma Ormož, kateri so ga odpeljali v Psihiatrično bolnico, kjer je bil hospitaliziran.

.

Napoved aktivnosti za torek 3. 7. 2018:
– od 2. 7. do 8. 7. 2018 poteka poostren nadzor cestnega prometa – enosledna motorna vozila.
– Ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom na vožnji pod vplivom alkohola in hitrosti.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir