V Ivanjkovcih, natančneje pri lovskem domu v Veličanah, je OŠ Ivanjkovci s tamkajšnjim vrtcem tudi letos pripravila gibalno – športno prireditev, ki jo imenujejo »gibalno-športni MIKS«. Razen otrok iz vrtca pri OŠ Ivanjkovci, so sodelovali še vrtci s Koga, Miklavža in Središča ob Dravi, pa seveda vzgojiteljice, mentorji, starši in ivanjkovski lovci, ki se takšnih sodelovanj z domačo šolo posebej veselijo.

Prireditev se je začela z nastopom rogistov oziroma z lovsko himno, kar je dogodku dalo tudi svečano noto, sploh pa izraz spoštovanja, ki ga ivanjkovski lovci namenjajo vzgoji mladih. Zbrane sta pozdravila starešina LD Ivanjkovci Branko Babič in ravnateljica OŠ Ivanjkovci Nada Pignar, ki sta izpostavila pomen gibanja v naravi, sploh pa druženja s starši. Gre torej za gibanje, za športne dejavnosti v naravi, ki pa so jim organizatorji tudi letos dodali pridih pravljičnega: dodali velikana, čarovnice, škrate in še nekaj pravljičnih likov, ki so imeli nalogo, da skozi zgodbice otroke napeljejo k temu, da so tekali, plezali, premagovali ovire … Pri vseh teh opravilih pa so jim lahko pomagali tudi starši in vzgojiteljice ter seveda lovci.
Vsi skupaj so tako preživeli prijetno razgibano popoldne, kjer ni manjkalo veselja, niti tekmovalnosti, pa tudi smeha in pesmi ne….