Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 24. 8. 2018, do 7:00 ure dne 27. 8. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 24. 8. 2018
Ob 9:00 uri smo bili na kraju kaznivega dejanja Preprečevanje dokazovanja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znana oseba prestavila mejna kamna na parceli. Opravljen je bil ogleda kraja dejanja, po vseh zbranih obvestilih pa bomo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob19:50 uri smo obravnavali poškodovanje pnevmatik na osebne avtomobilu. Ugotovljeno je bilo, da si je voznik osebnega avtomobila na glavni cesti izven naselja Hum pri Ormožu poškodoval obe desni pnevmatiki na poškodovanem cestišču. Ob 21:10 smo obravnavali enak dogodek v katerem si je voznik osebnega avtomobila na istem kraju poškodoval eno pnevmatiko. O poškodovanem cestišču je bilo obveščeno Cestno podjetje Ptuj. Dogodka smo zaključili z uradnim zaznamkom.

SOBOTA 25. 8. 2018
Ob 11.23 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči s lahkimi telesnimi poškodbami v Središču ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa s pomožnim motorjem zaradi pretesnega prehitevanje kolesarke le to s krmilom zadel v nogo, zaradi česar je tudi sam zapeljal na pločnik ter padel in tudi sam zadobil telesno poškodbo. Po opravljenem ogledu je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 14.05 uri smo bili obveščeni o domnevnem vlomu in tatvini. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do nesporazuma med hčerko in očetom.

NEDELJA 26. 8. 2018

Ob 18.35 uri smo v naselju Runeč obravnavali kaznivo dejanje Tatvine in Poškodovanje tuje stvari. Napisano bo poročilo na ODT.

Ob 19.00 uri smo v naselju Rucmanci obravnavali kršitev Javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo, da gre za lažno prijavo. Prijavitelju je bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 27. 8. 2018:
– ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.
– Policisti pričnemo izvajati tudi aktivnosti v zvezi »začetka šolskega leta 2018/19«

PRIPRAVILA:
Kristijan Dogša, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir