PONEDELJEK: 28. 5. 2018

Ob 16:54 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek, na lokalni cesti izven naselja Obrež oz. Šalovci. Zaključeno z UZ-jem.

Ob 20.04 smo posredovali na Gomili pri Kogu, kjer pa smo ugotovili, da gre za izrečene žaljivke, Zato smo prijaviteljico napotili na zasebno tožbo.

TOREK 29. 5. 2018:

Ob 14:55 ur smo bili obveščeni o PN I. kategorije dogodek – trčenje v divjad, na ormoški obvoznici. Udeleženki je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda kraja PN. Za poškodovano srno je poskrbel lovec iz LD Ormož.

Ob 4:35 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na regionalni cesti izven naselja Krčevina. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v zajca in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

SREDA 30. 5. 2018:

Ob 07.40 uri smo v naselju Godeninci prijeli pet oseb, državljanov Pakistana, kateri so ilegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku so bili vrnjeni Hrvaškim varnostnim organom.

0b 21.23 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z telesnimi poškodbami in udeležbo otroka v kraju Obrež. Ugotovljeno je bilo, da je otrok okrog 18.30 urev spremstvu mame vozil kolo po pločniku v naselju Obrež, ko je nenadoma zavil na vozišče z namenom prečkanja ceste. V tistem trenutku je pripeljal neznani voznik neznanega vozila in trčil v zadnji del kolesa, ki ga je vozil otrok. Otrok je pri tem padel in zadobil LTP. Neznani voznik je ustavil in ponudil pomoč, vendar pa s mamo nista izmenjala podatkov. Zoper zakonito zastopnico otroka bo uveden hitri postopek.


PROŠNJA

V zvezi s prometo nesrečo naprošamo neznanega voznika (moški star okrog 50 let) neznanega vozila (manjše vozilo rdeče barve), da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasi na PP Ormož ali pokliče na tel. štev. 02/7410-850 ali 113.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 31. 5. 2018:

– ob rednem delu bomo izvajali nadzor prometa in ugotavljali hujše cestno prometne kršitve.
– Poostreno bomo nadzirali državno mejo z R. Hrvaško v zvezi preprečevanja ilegalnih migracij

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ