Tekst in fotografije: Boris Vukan
V soboto, 5. septembra je bilo v Ormožu 9. tradicionalno veteransko ribiško tekmovanje za pokal OZVVS Ormož. Kljub slabemu vremenu se je tekmovanja udeležilo 11 ekip (4 ekipe iz Slovenske vojske, veterani SEVER MB-odbor Ormož, OZVVS Ptuj, OZVVS Ljutomer, OZSČ Ljutomer in tri ekipe iz OZVVS Ormož).
Pred uradno otvoritvijo je tekmovalce in vse prisotne pozdravil predsednik OZVVS Ormož Miran Fišer, spomnil na dogodke pred 25 leti, ko smo se pripravljali na vojno in se naslednje leto borili za samostojno Slovenijo. Spomnil je tudi, da smo se pripadniki TO v tistih časih velikokrat zbrali v ribiškem domu v Ormožu, ki smo ga preuredili v pravo vojašnico. Veteranom je zaželel, da tega nikoli ne bi pozabili, tekmovalcem pa dober ulov in prijetno počutje v Ormožu .
IMG_7264

IMG_7232

IMG_7217

IMG_7195

IMG_7188

Tekmovanje je trajalo od 8-11. Ure in po tehtanju ulova so se tekmovalci zbrali na prostoru za druženje,ker smo jih domačini lepo postregli in poskrbeli,da so se vsi počutili prijetno.
Sodnika Damjan Bokša in Davorin Dovečar sta skrbela za nemoten potek tekmovanja, izračunala in preračunala ves ulov ter označila zmagovalce. Organizatorji so za vse najboljše tekmovalcem pripravili pokale,medalje in male praktične nagrade. Ob zaključku tekme je veteran in podžupan občine Ormož Mirko Novak po kratkem nagovoru najboljšim ribičem podelil zaslužena priznanja.
K odlični izvedbi prireditve so prispevali Boris Vukan, kot vodja tekmovanja, Rok in Tadej Vukan, Zdravko Petek, Mirko Rajh, Darko Puklavec in Milan Zorjan.

Po končanem uradnem delu smo se še malo družili v prijetnem pogovoru .Vsi sodelujoči na tekmovanju so obljubili,da naslednjo leto spet pridejo na naše tekmovanje.