Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 dne 21. 4. 2017, do 7:00 dne 24. 4. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 21. 4. 2017

Ob 10:20 uri je občan na PP prinesel registrsko tablico od osebnega avtomobila, katero je našel v Ormožu. Kasneje so policisti registrsko tablico predali lastniku.

Ob 17:15 uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči z minimalno materialno škodo pred enim od ormoških trgovskih lokalov. Udeleženci so izpolnjevali pogoje za udeležbo v cestnem prometu. Vzrok nesreče je bil nepravilen premik. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče.

Ob 19:10 uri so policisti posredovali pri družini, kjer se bivša zakonca nista mogla dogovoriti, kateri bo preko vikenda imel stike z otrokom. Pri tem sta bila s strani patrulje napotena, da zadevo uredita preko sodišča, prav tako so policisti obveščali dežurno službo Centra za socialno delo. V sklopu zbiranja obvestil pa je na kraju patrulja tudi ugotovila, da sta dve osebi na omenjenem naslovu pred njenim prihodom na kraj kršili javni red in mir. Obema kršiteljema je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 00:15 uri so bili policisti obveščeni o puščenem traktorju na glavni cesti, ki bi lahko ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so na kraju s pomočjo stanovalcev umaknili traktor z vozišča in nadaljuje z zbiranjem obvestil o lastniku.

SOBOTA 22. 4. 2017

Ob 15:45 uri so policisti v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.
Ob 18:08 uri so policisti bili obveščeni, da je na območju naselja Gornji Ključarovci pri sosedskem sporu prišlo do namerne poškodovanje ograje. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da so v danem primeru podani elementi kaznivega dejanja in bo po vseh zbranih obvestilih zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 19:33 uri so policisti bili obveščeni, da na železniški postaji Ormož ena oseba drugi preprečuje odhod na vlak. Na kraju je z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da v danem primeru ne gre za kršitve določil Zakona o javnem redu in miru, prav tako niso bili zaznani elementi kaznivega dejanja. Ugotovljeno, da so v danem primeru udeležene mladoletne osebe, zato so o zadevi obveščali dežurno službo Centra za socialno delo, kateri so se vključili in prevzeli vodenje nadaljnjega postopka.

Ob 20:40 uri so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi na območju naselja Godeninci, na kraju ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila pri vožnji trčila v divjad – srno in si pri tem poškodovala vozilo. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da voznica in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu, policisti so opravili ogled kraj prometnega dogodka.

NEDELJA 23. 4. 2017

Ob 16:14 uri so policisti v naselju Runeč obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 24. 4. 2017:
– od 17. 4. do 30. 4. 2017 poteka poostren nadzor cestnega prometa »SPEED – EVROPSKO USKLAJEN NADZOR«;
– ob rednem delu bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir