ROKOMET, 1. SRL, 12. krog:
Točke ostale na Hardeku
Jeruzalem – Slovenj Gradec 30 : 23 (15 : 9)
Jeruzalem:
G. Čudič, Belec, S. Žuran; Korpar 3, Krabonja 1, Rajšp, Bogadi 3, Gorenšek 2, B. Čudič 5 (3), Sok 3, Ivanuša, Hebar, Špegel 6, R. Žuran 6, Kukec, Kljajič 1. Trener: Aleš Filipčič
Slovenj Gradec: Kaspar, Ošlovnik, Kašnik; Kobold 2, Poklič 1, Mehinović 1, Šavc 3, Zbičajnik, Grujčić 3, Jovanovič, Kresnik 6, Podstenšek 5, Apat 2. Trener: Jernej Gologranc
Sedemmetrovke: Jeruzalem 3/3; Slovenj Gradec 4/4.
Izključitve: Jeruzalem 12; Slovenj Gradec 10 minut.
Igralec tekme: Boštjan Špegel (Jeruzalem Ormož).
V derbiju začelja 1. SRL so rokometaši Jeruzalema pričakovano in zasluženo ugnali borbeno zasedbo Slovenj Gradca, ki je nastopila v okrnjeni postavi (Sovič, Merdanovič, Mujanović, Selimović). Gostitelji so vodili od samega začetka tekme in gostje niti enkrat niso bili blizu presenečenja. Kljub zmagi Ormožani niso blesteli, saj na Hardeku že dolgo časa ni gostovala slabša ekipa kot tokrat Korošci. Sredi 2. polčasa je prednost varovancev trenerja Aleša Filipčiča že znašala +9, 22 : 13, vendar namesto, da bi Vinarji gostom očitali lekcijo se je stvar zasukala v nasprotno smer. Korošcem je uspela serija s 5 : 0 in s katero so znižali zaostanek na -4, 22 : 18. V zaključku tekme so rokometaši Jeruzalema bili za korak boljši in jim je brez večjih težav uspelo zabeležiti četrto prvenstveno zmago. Ker je nasprotnik Jeruzalema bil vsaj za dva razreda slabši je brezpredmetno razpravljati o slabi ali dobri igri Vinarjev.
IZJAVI:
Aleš Filipčič (trener Jeruzalema): ” Tekmo proti Slovenj Gradcu je bilo potrebno dobiti, zato smo zaigrali pod pritiskom in bistveno slabše kot v Trebnjem. Upam, da smo se s to zmago otresli pritiska in da bomo v nadaljevanju zaigrali kot znamo. Kljub pogledu na lestvico se še nismo odrekli Lige za prvaka. Obljubim, da se bomo borili do konca. Naj omenim, da so fantje na treningu zagnani in sem zelo zadovoljen z zapuščino mojega predhodnika Saša Prapotnika.”
Jernej Gologranc (trener Slovenj Gradca): “Nastopili smo v okrnjeni zasedbi v čem pa ne iščem razlogov za naš poraz. Zmaga Jeruzalema je zaslužena. Nam še naprej ostaja cilj obstanek v ligi, ob tem pa kaliti in dati priložnost domačim igralcem. Danes naprimer so kar štirje fantje zaigrali v prvi sedmerki, ki so še lani igrali 2. mladinsko ligo.”