ROKOMET, 1. SRL, pred tekmo 6. kroga:
Trinajst zmag v nizu Cimosa nad Jeruzalemom
Jeruzalem Ormož – Cimos Koper; NAŠ TIP: 2

Po treh začetnih ničlah so se prebudili ormoški rokometaši in zabeležili dve zaporedni zmagi proti solidnim ekipam Ribnice (27 : 25) in Slovana (31 : 30). Še posebej odmevna je zmaga v Ljubljani proti ekipi Slovana, ki so jo poznavalci rokometa pred sezono uvrščali takoj za vodilnim triom. V 6. krogu v soboto 16. oktobra ob 19.00 uri na Hardek prihaja Cimos. Koprčani so poleg Celja in Gorenja glavni favoriti za osvojitev naslova državnih prvakov. V tem prvenstvu so Avtomobilisti na Bonifiki na kolena položili Pivovarje, spodrsljaj pa so si privoščili v Trebnjem pri Trimu. V koprskem taboru so prepričani, da se jim kaj takega v Ormožu ne more več zgoditi. V njihov prid govori tudi statistika medsebojnih tekem Jeruzalema in Cimosa. Kar trinajst zadnjih prvenstvenih tekem so Vinarji izgubili proti Primorcem in to v povprečju s skoraj 9 zadetki na tekmo. Gol razlika v prid Koprčanov je kar 460 : 349! Dovolj zgovorni podatki zakaj Cimos z največjim veseljem zahaja v “deželo točk” – v Ormož. Zadnja zmaga Vinarjev sega v leto 2006, natančneje k 18. marcu, ko so domači rokometaši slavili z izidom 35 : 34. Da pa le ni vse tako črno iz vidika Jeruzalemčkov se Ormožani radi spominjamo letošnjega 14. marca, ko je Cimos z izidom 28 : 26 padel v Mariboru v tekmi za tretje mesto v Pokalu Pivovarne Union. Cimos je na tem srečanju popolni favorit, cilj Ormožanov pa je, da se svoji publiki predstavijo v čim lepši luči, kar pomeni z borbeno in atraktivno igro.

Šmartno – Ribnica; NAŠ TIP: 1

Eden izmed zanimivejših parov tega 6. kroga. Šmartno je novinec v ligi in zelo nevaren tekmec na domačem parketu. Po kvaliteti zmaga Ribnice ne bi smela priti pod vprašaj, ampak slednjim letos ne gre in na ribniški klopi je že prišlo do menjave trenerja. Romana Zarabca je zamenjal Mišo Toplak. Če bodo Šmarčani dovolj borbeni in če zaradi poškodbe v dresu Ribnice ne bo nastopil nosilec igre Ošlak presenečenje Šmartnega ni izključeno.

Slovenj Gradec – Trimo Trebnje; NAŠ TIP: 2
Korošci gostijo mlado zasedbo Trima, ki je zelo nepredvidljiva in igra v mejah od odličnega do katastrofalnega. Trimo vodi stari lisjak Ivan Vajdl, ki do potankosti pozna Slovenj Gradec, saj je precej časa preživel prav na Koroškem. To bi lahko bil ključen faktor v prid zmagi Trima.

Škofja Loka – Maribor Branik; NAŠ TIP: 1

Škofjeločani so v prejšnjem krogu doživeli poraz v Novem mestu, kar spada med mala presenečenja. Tokrat v Poden prihaja Maribor v popolni zasedbi tudi z prej poškodovanima Vasjom Furlanom in Damirjem Batinovićem. Že zaradi načina igre dajemo prednost domači ekipi.

Slovan Ljubljana – Krka Novo mesto; NAŠ TIP: 1

Slovan si je že privoščil dva domača spodrsljaja proti Slovenj Gradcu in Jeruzalemu. Tretjega si ne bo in Krki se ne obeta nič lepega, čeprav so Dolenjci zelo dobro pričeli novo prvenstvo in imajo trenutno na kontu 4 točke. Lep izkupiček za ekipo, ki se bori za obstanek v ligi.

Gorenje Velenje – Celje Pivovarna Laško; 17. 11. 2010

Tekma je zaradi celjskega obračuna v Ligi prvakov proti nemškemu Kielu prestavljena. Do tekme je še daleč in je nesmiselno v tem trenutku govoriti o prednosti ene ali druge ekipe. Bo pa to zagotovo pravi derbi.