ROKOMET, 1. SRL, 14. krog:
Vinarji razbili Krko
JERUZALEM – KRKA 36 : 26 (19 : 10)
Jeruzalem:
Žuran (+2), Belec (+4), T. Cvetko; Poznič, Kolmančič 1, Putarek, Bogadi 10, Radujković 1, Čudič 14 (7), Gregorc 1, Mavrič, Šišmanovič 5, Mesarić 1, Peček 2, Kirič 1. Trener: Saša Prapotnik
Krka: Štangelj (+3), Grubar (+3), Zaponšek (+3); Jurečič 4, Suholežnik, Lavrič 2, Didovič 2, Špende 8 (1), Maričič 1, Irman 3 (2), Jakše, Borovnik, Cvikl, Adamčič 1, Klobčar 3, Rašo 2. Trener: Slavko Ivezić
Sedemmetrovke: Jeruzalem 8/8; Krka Nm 5/3.
Izključitve: Jeruzalem 4; Krka 4 minute.
Igralec tekme: Bojan Čudič (Jeruzalem Ormož).
Po hudem porazu v Mariboru so mnogi zmajevali z glavo, vendar so se v ekipi Jeruzalema dobro zavedali pri kom lahko pridejo do točk in kot prva naslednja je to bila Krka. Jasno kot beli dan je, da je letos trojček Gorenje, Celje in Maribor premočan za Jeruzalem in čemu na teh tekmah brezpredmetno izgubljati energijo ter moč. Ormožani so dovolj izkušeni, da se zmotivirajo proti sebi po kvaliteti primerljivim ekipam in tam osvjajajo pomembne točke za obstanek v ligi. Tokrat so Vinarji povsem nadigrali neprepoznavne Novomeščane, ki so na Hardeku nastopili brez Svetelška, Orliča in Okleščna. Krka je vodila le z 1 : 0, ves preostali del tekme so izid nadzirali gostitelji. Že v 16. minuti je klop Krke reagirala z minuto odmora, saj so gostitelji povedli z 10 : 5. Šest minut kasneje je Jeruzalem že vodil za osem (14 : 6), vse ormoške zadetke pa sta dosegla Čudič (osem) in Bogadi (šest). Obramba Novomeščanov je bila mehka in domačini so jo praktično prebijali v vsakem napadu. Dvojcu Čudič – Bogadi se je z dvema zadetkoma v zaključku 1. polčasa pridružil še Šišmanovič in to so bili edini strelci Jeruzalema do odmora. Na odmor so varovanci trenerja Saše Prapotnika odšli z devetimi točkami prednosti (19 : 10), prednost bi lahko bila še višja, saj so gostitelji zapravili dva napada za okroglih deset golov prednosti. Tudi na začetku 2. polčasa ni bilo opaziti premika v igri Krke in vse bolj je postajalo jasno, da se bodo Vinarji veselili šeste prvenstvene zmage. V 34. minuti je Bogadi z devetim zadetkom prvič svojo ekipo popeljal do prednosti desetih točk (22 : 12). Gostitelji so obdržali ritem igre iz prvega dela tudi v 2. polčasu in prednost je kar naraščala iz minute v minuto. V 52. minuti je Jeruzalem vodil s kar petnajstimi zadetki prednosti (35 : 20) in okrog 150 gledalcev je uživalo v predstavi Ormožanov. V zaključku so priložnost za igro na obeh straneh dobili mladi fantje. Predvsem pri Vinarjih je bilo opaziti, da so fantje zaigrali vsak za svojo statistiko in ne za ekipo, kar so Dolenjci s pridom izkoristili in z delnim izidom 6 : 1 ublažili boleč poraz v trdnjavi Hardek. To je bil že šesti zaporedni poraz Krke, pri katerih si eden redkih pohvalo zasluži Špende, kateri je posojeni igralec Gorenja in ob podobnih predstavah bo fant znova v Osjem gnezdu, čeprav ima v Krki tisto, kar je za mladega igralca najvažnejše – minutažo. Na koncu je na Hardeku odmevalo “Dajte dajte dajte Lekadol”, kar je letelo na račun neprepoznavne igre Krke. Že v soboto 7. 12. 2013 ob 19.00 uri Ormožane čaka gostovanje v Ljubljani pri Slovanu, ki se je okrepil z Nejcem Poklarjem, ob tem bodo Ljubljančani željni maščevanja po bolečem porazu na Hardeku, vendar Jeruzalem je nepredvidljiv in najbrž se obeta zanimiva predstava na Kodeljevem.

Na Hardeku je lažje od pričakovanega padla Krka, ki je doživela šesti zaporedni poraz. Krize so vse povsod del športa.

Na Hardeku je lažje od pričakovanega padla Krka, ki je doživela šesti zaporedni poraz. Krize so vse povsod del športa.

IZJAVE:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalema):
Pohvalim lahko celotno svojo ekipo za predstavo. Dihali smo kot eno. Upam, da bomo še ponovili podobne predstave in sicer že v soboto v Ljubljani. Letos še imamo na Hardeku dve tekmi proti Gorenju in Trimu. Naša želja je premagati Trimo, ki je direkten konkurent v tem hipu tudi za uvrstitev v Ligo za prvaka. Še vedno naš osnovni cilj ostaja obstanek v ligi. Božično novoletne želje? Cilj je leto 2013 končati s 14 točkami, želje pa segajo še po kakšni točki več.
Jaka Jakše (igralec Krke): Igra nam nikakor ni stekla, saj že od samega začetka nismo igrali agresivno. Preveč smo imeli izgubljenih žog, pa tudi v obrambi nam ni šlo najbolje. Težko se je pobrati po vseh teh porazih. Mislim, da nujno potrebujeno zmago, s tem bomo dobili nov zagon. Treba je čimprej pozabit na to tekmo in se sestavit za sobotno srečanje s Sevnico.

ROKOMET, MLAJŠE SELEKCIJE:
Kadetski derbi že v petek 6. decembra
KADETI (letniki 1997 in mlajši):
JERUZALEM ORMOŽ – GORENJE VELENJE, petek 6. december 2013 ob 20.00 uri v Športni dvorani na Hardeku

Obeta se zanimiv derbi kadetskih ekip Jeruzalema in Gorenja. V prvem delu sezone so Jeruzalemčki po hudih težavah slavili v Rdeči dvorani z izidom 20 : 16. Tekma je vredna ogleda.

Starejši dečki B in A odhajajo v Celje
STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – JERUZALEM ORMOŽ, sobota 7. 12. 2013 ob 11.15 uri v Športni dvorani Zlatorog v Celju

Derbi v Celju. Prvo tekmo so dobili Ormožani z 20 : 18.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – JERUZALEM ORMOŽ, sobota 7. 12. ob 12.30 uri v Športni dvorani Zlatorog v Celju

Gre za pripravljalno tekmo, kjer bodo priložnost za igro dobili vsi igralci.

Mlajše selekcije Jeruzalema bodo aktivne tudi ta vikend.

Mlajše selekcije Jeruzalema bodo aktivne tudi ta vikend.