RK Velika Nedelja 2016/2017
S pripravami na novo sezono, od katere se veliko pričakuje, so pričeli tudi v taboru velikonedeljskega drugoligaša. Zaradi poznega začetka prvenstva so imeli rokometaši Velike Nedelje nekoliko daljše počitnice. V novo sezono stopajo z ekipo, ki je od lanske nekoliko spremenjena. Klub so zapustili Dejan Kociper, Vid Lukman in Teo Praprotnik, odmor pa si je vzel tudi Matic Marin. Status Tadeja Vukana še ni jasen. Vodstvo med odmorom ni počivalo, saj so uspeli v svoje vrste privabiti Aljaža Soka in Matica Štumbergerja, vrnila sta se tudi Dejan Veselko in Kristijan Prapotnik. V klubu so zadovoljni, da jim sosedje iz Ormoža stojijo ob strani, saj bodo tudi v naslednji sezoni velikonedeljski dres nosili Miha Kolmančič, Matic Topolovec in Damir Mavrič. Trenerski dvojec v novi sezoni ostaja isti, torej Matjaž Hanželič kot glavni trener in Maksimiljan Dogša kot pomočnik.
Po tednu kondicijskih priprav so se Velikonedeljčani odpravili na mednarodni turnir v Ivanec in doživeli dva poraza. V prvi tekmi so izgubili proti prvoligašu iz BiH Derventi 21:31, nato pa so v tekmi za tretje mesto po izvajanju sedemmetrovk morali priznati še premoč domači Ivančici 28:30.
Rokometaši Velike Nedelje so odigrali tudi prvo tekmo pred svojimi zvestimi navijači ter izgubili proti ekipi MRK Čakovec 28:32, čeprav so večji del tekme vodili tudi že s štirimi zadetki prednosti. Poraz ni nič katastrofalnega, saj so komaj prav začeli z delom v dvorani. Priložnost za dokazovanje so dobili vsi igralci. Ekipa sicer ni nastopila v popolni postavi, saj so manjkali nekateri pomembni člani prve postave. Tudi v prihodnje je dogovorjenih še nekaj pripravljalnih tekem tako, da je časa za odpravo napak še dovolj.
V klubu so si letos zadali visoke cilje, saj ciljajo na eno izmed prvih dveh mest, ki vodita v 1. B DRL. To bi bil lep uspeh in bi zelo popestril dogajanja ob praznovanju 60 – letnice igranja rokometa pri Veliki Nedelji in praznovanju 10-letnice obstoja kluba, ki je bil na novo ustanovljen 10. 4. 2007.

V tej sezoni so pričakovanja drugoligaša iz Velike Nedelje precej visoka.

V tej sezoni so pričakovanja drugoligaša iz Velike Nedelje precej visoka.

Iz tabora RK VELIKA NEDELJA: Janko MEŠKO