ROKOMET, 1. SRL, 7. krog:
Krka ponižala Jeruzalem
Krka Nm – Jeruzalem 31 : 23 (16 : 12)

Rokometaši Krke so ponižali goste iz Ormoža in dosegli svojo četrto zaporedno zmago, ki jim daje realno upanje za uvrstitev v Ligo za prvaka. Jeruzalem je v Novem mestu razočaral. Obramba je bila katastrofalna in domači rokometaši so se kar sprehajali skozi sredino ormoške obrambe. Vinarje je na uvodu z štirimi zadetki načel Čančar, v preteklosti sicer najboljši “ormoški igralec” v dresu različnih slovenskih ekip. Pomemben delež pri zmagi Krke je dodal še vratar Taletović (18 obramb) in brez idejen napad Jeruzalema. Gostje so svoj edini lahek zadetek na tekmi dosegli v 37. minuti preko protinapada Soka, igralca na desnem krilu. Piko na i več kot zasluženi zmagi Dolenjcev je v 2. polčasu postavil razpoloženi Leban, ki je ob 100% izkupičku metov dosegel 8 zadetkov. Pri zmagovalcih je Leban dosegel 8, Čančar 6 zadetkov. Korpar, Gorenšek, Žuran in Melnjak so pri Vinarjih zadeli po 4 – krat. Po kratkem premoru zaradi reprezentančne akcije (Portugalska, Ukrajina) Ormožane v soboto 6. novembra 2010 čaka domača tekma proti novincu iz Šmartnega.

IZJAVE:
Benjamin Teraš, trener Krka:
Danes je obramba odločila tekmo. Fantje so se neverjetno borili v obrambi, imeli smo izredno razpoloženega vratarja Taletoviča in mislim, da smo zasluženo zmagali. Še naprej se bomo trudili in težili k svojemu cilju in upam, da nam to ne bo ušlo iz rok.

Saša Prapotnik, trener Jeruzalem: Mislim, da smo zapravili preveč 100% priložnosti, sicer pa povsem zaslužena zmaga Krke. Veliko delo sta pri gostiteljih danes naredila odlična vratarja, mislim, da je bil to ključ do uspeha. Naša tekma se je zlomila že takoj na začetku, pri zastreljanih dveh treh zicerjih in sedemmetrovkah. Nato je naša ladja le še tonila.