ROKOMET, 1. SRL, 8. krog:
Jeruzalem nadigral Maribor
Maribor – Jeruzalem 24 : 29 (11 : 13)
Maribor:
Lončar (14 obramb – 5 x 7m), Župič (2 obrambi), Kramar; Mirković 3, Tarabochia 2, Svalina, Oštir 5, Špelić 5, Legnar, Razgor 6 (3), Pučnik 3, Fister, Lesjak, Šoštarič, Kleč, Vujić. Trener: Marko Šibila
Jeruzalem: Jelen (12 obramb – 2 x 7m), Belec, Žuran; Krabonja, Žmavc 1 (1), Rajšp, Bogadi 5, Merdanovič, Radujkovič 4, Čudič 4 (1), Špiljak 6, Sok 7, Hebar 2, Cvetko, Kljajič, Šišmanovič. Trener: Sašo Prapotnik
Sedemmetrovke: Maribor Branik 5/3; Jeruzalem Ormož 7/2.
Izključitve: Maribor Branik 10; Jeruzalem Ormož 12 minut.
Igralec tekme: RK Jeruzalem Ormož.

Gašper Jelen je zbral 12 obramb v Mariboru (RK Jeruzalem Ormož). Foto: www.rk-maribor.si

Pred tekmo je bilo edino vprašanje s kakšno razliko bo favorit iz Maribora ugnal zasedbo Jeruzalema, ki je pred tem zabeležila tri zaporedne poraze (Izola, Krško, Celje PL). Na samem srečanju pa so Ormožani, ki so nastopili brez poškodovanega Iztoka Korparja, zasenčili domačine in povsem zasluženo premagali četo trenerja Marke Šibile. Jeruzalem je povedel s 4 : 1, nato s 7 : 4. V tistih trenutkih bi prednost Vinarjev morala biti krepko višja, če v golu Maribora ne bi stal Mislav Lončar, ki je branil mogoče in nemogoče. Po zapravljenih zicerjih so Mariborčani v 17. minuti izenačili na 7 : 7. Zanimivo, da gostitelji niso niti enkrat na tekmi vodili. Obramba Jeruzalema je bila čvrsta in tudi mariborski velikani so naleteli na težave v napadu. Z čvrsto obrambo, katero formacije so med tekmo večkrat spreminjali, so gostje prihajali do protinapadov in lahkih zadetkov. Če bi Prleki še natančno izvajali sedemmetrovke bi se na odmor odšlo z bistveno višjo prednostjo kot z dvema zadetkoma (11 : 13). Do odmora so sedemmetrovke zapravili Tadej Sok, Bojan Čudič (dvakrat) in Anže Kljajić. Tudi v 2. polčasu izjemna igra gostov, ki so držali nasprotnika na razdalji dveh do šestih zadetkov zaostanka. V kritičnih trenutkih, ko so se Mariborčani približali na dva zadetka zaostanka so Jeruzalemčki nasprotniku “prodali” dva hitra centra in spet lažje zadihali. V golu je svoje z obrambami dodal še Gašper Jelen in zgodba je ob vodstvu z 28 : 22 bila zaključena. Ormoški šok v Mariboru pred okrog 1000 gledalci. V torek 25. 10. 2011 v Ormožu ob 19.00 uri gostuje novomeška Krka na tekmi 1/8 finala Pokala Slovenije.

Obramba Vinarjev je bila zelo borbena in čvrsta. Foto: www.rk-maribor.si

IZJAVI:
Mislav Lončar (vratar Branik Maribor): Nikakor nam ni steklo. V srečanje nismo šli tako kot bi morali. V napadu smo enostavno naredili preveč napak in tako izgledali precej pasivno. Oni so tako izkoristili precej pol/protinapadov in nam dali preveč lahkih zadetkov. Tudi v obrambi nismo prikazali takšne igre kot jo znamo. Ormožani so zasluženo zmagali. Škoda, da smo doživeli poraz na domačem parketu, še posebej zaradi teh fantastičnih navijačev, ki se bi jim ob tej priložnosti zahvalil za takšno podporo.

V torek 25. 10. 2011 ob 19.00 uri na Hardeku gostuje v 1/8 finala Pokala Krka iz Novega mesta. Foto: www.rk-maribor.si

Saša Prapotnik (trener Jeruzalem Ormož): Vsa srečanja igramo na takšen način. Moštvo je letos dokaj mlado, mnogo igralcev nima prvoligaških izkušenj in zato precej nihamo v igri. Danes smo res zdržali vseh 60 minut in mislim, da smo zasluženo zmagali.

ROKOMET, mednarodni turnir v Veszpremu:
Jeruzalemčki na turnirju prvakov tretji