Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 24. 8. 2012 do 7:00 ure dne 27. 8. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 24. 8. 2012
Ob 21.00 uri so na lokalni cesti v Rucmancih opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

SOBOTA 25. 8. 2012

Ob 06.00 uri so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v naselju Ivanjkovci. Opravili so ogled kraja dejanja. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 09.00 uri so bili obveščeni o kaznivem dejanju tatvine lesa v naselju Šardinje. Po zbranih obvestilih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 15.57 uri so bili obveščeni o požaru na traktorju v Gomili pri Kogu. Opravili so ogled in sledi poročilo Okrožno državno tožilstvo Ptuj.

Ob 20.27 uri so na regionalni cesti Savci – Polenšak opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

Ob 23.00 uri so opravili intervencijo na javni prireditvi v naselju Središče ob Dravi, kjer je prišlo do spora in zmerjanja nad varnostnikom s strani gosta. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 26. 8. 2012
Ob 10:00 uri so na območju Podgorcev obravnavali kaznivo dejanje tatvine in preprečitev dokazovanja. Znani storilec je v času od junija do tega dne premaknil mejne kamne ter odtujil neznano količino lesa, po zbranih obvestilih boo podali kazensko ovadbo na ODT Ptuj.

Ob 10:28 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče III. kategorije na LC v naselju Trgovišče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v prometni nesreči bila udeležena kolesarka, katera je padla zaradi izgube nadzora nad kolesom ter pri padcu zabodila hudo telesno poškodbo. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v SB Ptuj. Zaradi kršitev določil ZPrCP ji je bil izdan plačilni nalog.

Ob 10:36 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče II. kategorije na GLC v naselju Središče ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v prometni nesreči bil udeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel ter zadobil lahko telesno poškodbo. Sam je iskal zdravniško pomoč v ZD Ormož in nato v SB Ptuj. Med ogledom je bilo tudi ugotovljeno, da je vozil kolo pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.87 mg/l. Zaradi kršitev določil ZPrCP mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 15:26 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v pravilno parkiran OA ter odpeljal s kraja. Dogodek so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 19:30 uri so opravili ogled osebnega avtomobila, kateri je bil udeležen v prometni nesreči I. kategorije dogodek, na LC v Lešnici. Ugotovljeno je bilo, da je voznik trčil v srno ter si poškodoval prednji del vozila. Dogodek so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 19:50 uri so prejeli prijavo, da znana oseba na območju Ivanjkovcev zasleduje drugo osebo ter jo s tem vznemirja. Na kraju je bil opravljen razgovor s prijaviteljem ter kasneje v neposredni bližini izsleden »zasledovalec«. Po opravljenem razgovoru in predočitvi prekrška je kršitelju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 22:40 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije dogodek na RC v naselju Miklavž pri Ormožu. Voznik OA je trčil v srnjaka ter si poškodoval osebni avtomobil. Dogodek so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 00:13 uri so prejeli prijavo, da klopotec, ki je postavljen pred gradom v Ormožu, s svojim delovanjem moti nočni mir in počitek prebivalcev. O tem so obvestili odgovorne lastnike klopotca, ki bodo poskrbeli za odpravo motenj.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 27. 8. 2012:

Tekom dneva bodo opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom.
Izvajali bodo tudi aktivnosti v zvezi z začetkom novega šolskega leta.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor I