ROKOMET, 1. SRL, 17. krog:
Za slovo zmaga proti Krškem
Jeruzalem – Krško 31 : 27 (12 : 12)
ORMOŽ
– Športna dvorana na Hardeku. 200 gledalcev. Sodnika: Drago Ocvirk in Miran Štrigl (oba Velenje).
Jeruzalem: Belec (12 obramb), Žuran; Kolmančič, Rajšp, Bogadi 7, Žmavc 1, Radujković 4, Čudič 4 (3), Gregorc 4, R. Cvetko, Kirič, Topolovec, Šišmanovič 1, Kljajič, Mesarić 5, Špiljak 5. Trener: Saša Prapotnik
Krško: Sintič (2 obrambi), Žitnik (8 obramb); Cehte 3, Jazbec 2, Dular, Ban 1, Omerzel 1, Sobotič, Kučič 3, Dimc, Ferkulj 9, Majerle 2, Čanžar 3 (1), Koprivc 2, Franko 1. Trener: Sandi Markl
Sedemmetrovke: Jeruzalem 3/3; Krško 2/1.
Izključitve: Jeruzalem 8; Krško 12 minut.
Igralec tekme: David Bogadi (Jeruzalem Ormož).
Na Hardeku je pred okrog 200 gledalci bil odigran derbi začelja, ki je po boljši igri v 2. polčasu pripadel domači zasedbi Jeruzalema:” Pomembna tekma in naša zaslužena zmaga. Krško se je izkazalo za čvrstega nasprotnika. V 2. polčasu smo zaigrali čvrsteje v obrambi in dosegli nekaj lahkih zadetkov, kar je zelo pripomoglo k zmagi. Osvojenih 10 točk v prvem delu sezone ni slabo, čeprav če bi stanje v klubu bilo urejeno bi verjetno še kakšna točka končala na našem bančnem računu. Kako bo naprej nam še ni znano,” je po tekmi povedal igralec tekme David Bogadi, ki je v zadnjih dveh tekmah dosegel kar 15 zadetkov. Razočarani po porazu v Ormožu niso bili tudi v taboru Krškega:” Čestitke domačim za zmago. Zadovoljen sem z igro naše mlade zasedbe, ki v povprečju šteje 19,5 let. V ključnih trenutkih nas tepe neizkušenost. Na Hardeku smo pustili bistveno boljši vtis kot na tekmi v Krškem. Ligo bomo odigrali do konca v takšni zasedbi. Ob tem si bodo fantje nabirali nove izkušnje, ki bodo pomembne za njihov rokometni razvoj v prihodnosti,” je po tekmi povedal trener Krškega Sandi Markl. Večinoma 1. polčasa so vodili Krčani, v 18. minuti z 8 : 6. Ormožani so se vrnili v igro po delnem izidu 3 : 0, ko so odlično izkoristili izključitev Mateja Kučiča. Do odmora se je igralo gol za gol. Uvod 2. polčasa je postregel z čvrstejšo igro Vinarjev, ki so si v obdobju od 32. do 36. minute prislužili kar 8 minut izključitev. Vseeno je domačinom uspelo povesti najprej s +4 (19 : 15), nato s +5 (21 : 16). Višje nikakor ni šlo, saj so se rokometaši Krškega izjemno upirali in pretili. Jaka Ferkulj je bil nerešljiva uganka za obrambo Jeruzalema. Pri vodstvu z 24 : 21 Jeruzalema je Boštjan Belec v golu gostiteljev zaustavil dva protinapada gostov in preprečil popolno priključitev čete trenerja Markla. V zaključku je prednost v prid Ormožanov nihala med štirimi in petimi goli tako, da so gledalci na Hardeku pospremili mirno končnico. Po koncu tekme so gledalci z glasnim aplavzom pozdravili domače igralce. Zadnjo tekmo je za Jeruzalem odigral Jaka Špiljak, ki odhaja v avstrijski Barnbach Koflach. Najbrž to ni zadnji odhod iz vrst Vinarjev. Torej za slovo zmaga Jeruzalema proti Krškem, vendar nihče ne ve ali za slovo od novega leta ali ormoškega članskega rokometa, ki letos nastopa jubilejno desetič v elitnem razredu.

MLADINCI (letniki 1992 in mlajši):
Tretja zmaga Ormožanov
Jeruzalem – Rudar Trbovlje 30 : 28 (16 : 15)
Jeruzalem:
M. Šulek, T. Cvetko; V. Lukman, D. Kociper, R. Cvetko 8, Štumberger 2, Šandor 1, Topolovec, Kirič 5 (1), Mavrič 4 (2), Kolmančič, Vukan 3, Žižek Cvetko, Hrupič 6 (1).
Z zmago proti Rudarju so Ormožani presegli pričakovanja glede osvojenih točk v tem prvenstvu. Domači igralci so v zaključku tekme kljub igralcu več in številnim zicerjem zapravili prednost petih golov (28 : 23). Žilavi gostje so jih ujeli na 28 : 28 in imeli napad za vodstvo. V dramatičnem zaključku je zmaga ostala na Hardeku. V 2. polčasu so si gostitelji privoščili kar 13 tehničnih napak. V petek 21. 12. ob 18.30 uri na Hardeku gostujejo sosedi iz Gorišnice.