STRELSTVO, SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu:
Abraham pred vrati

Strelsko društvo Jože Kerenčič iz Miklavža pri Ormožu je bilo ustanovljeno decembra leta 1960 na pobudo takratnega oddelka za ljudsko obrambo pri občini Ormož in na pobudo Zveze rezervnih vojaških starešin Miklavž.
Organizator in pobudnik strelske družine pri Miklavžu je bil Franc Lorenčič, ki je bil tudi prvi predsednik strelskega društva.
Takratna strelska družina je na svojem ustanovnem občnem zboru s soglasjem svojcev pokojnega narodnega heroja, profesorja Jožeta Kerenčiča iz Jastrebcev pri Kogu, sprejela sklep, da se društvo poimenuje po njem. Njegovo ime strelsko društvo Miklavž pri Ormožu nosi še danes.

Bojan Mir - predsednik društva

Danes so člani SD Jože Kerenčič znani predvsem po odličnih pištoljaših:” V društvu smo najprej začeli tekmovati s serijsko zračno puško, nato s standardno zračno puško, danes pa je naša paradna disciplina pištola. V sezoni 2009/2010 je Aleksander Ciglarič postal državni prvak v konkurenci posameznikov. Ekipno smo v postavi Aleksander Ciglarič, Boštjan Simonič in Simon Simonič postali državni prvaki Slovenije. Osvojili smo najvišja mesta v državi in ponosno zastopali naš mali kraj Miklavž pri Ormožu. Tudi letos imamo visoke cilje v državnem prvenstvu in sicer ponovitev rezultatov iz prejšnje sezone. Nastopamo tudi v mendarodni FIRST ligi in v 2. ligi. V soboto 6. novembra 2010 bomo v našem kraju proslavili tudi našega Abrahama,” nam je ob obisku na ormoškem strelišču zaupal predsednik SD JK MIklavž Bojan Mir.

Uspešen trio v državnem in mednarodnem merilu sestavljajo Aleksander Ciglarič, Simon Simonič in Boštjan Simonič. S slednjim smo se tudi pogovarjali:” Pred dvema letoma smo se brat, jaz in Aleksander Ciglarič dogovorili, da bi nastopali skupaj v ligi. Midva z bratom sma prej nastopala za SD Kidričevo, Ciglarič za COAL iz Petišovcev.

Žan Mir

Zdaj skupaj uspešno nastopamo v SD JK Miklavž. Sicer ni tako pomemben kraj, kjer nastopamo, ampak družba in ti fantje so strašno dobri. Zastopimo se odlično in to tudi pozitivno vpliva na rezultate. Smo zelo dobri in tudi letos pričakujem prevlado v slovenskem prostoru. Pohvalil bi pogoje v Ormožu, ki so odlični. Strelišče je lepo, pregledno, svetloba mi odgovarja in tukaj tudi dosegam zelo dobre rezultate. Žal je strelišče v Vinskem vrhu v katastrofalnem stanju. Treniram po 4 x na teden, po potrebi še večkrat. Pod mejo treh treningov na teden se ne spuščam. Opozoril bi tudi na odlične mlade pištoljaše. Kevin Venta, Grega Novak, Žan Mir in Tina Novak so obetavni mladi pištoljaši za katere bomo v prihodnosti še slišali. Tudi sam rad delim z mladimi kakšno svojo izkušnjo in jim rad pomagam,” nam je zaupal Boštjan Simonič.

Letošnjo sezono v DP so pištoljaši strelskega društva Jože Kerenčič iz Miklavža pri Ormožu pričeli odlično in na prvi tekmi DP ekipno osvojili 1. mesto. Na vrhu pa si želijo ostati vse do konca sezone.

V soboto 6. novembra 2010 bo SD JK s priložnostno slovesnostjo proslavilo svojega Abrahama.